Feta färsbiffar med syrlig sås

Det här blev mumma!Blanda lika delar fläskfärs och blandfärs med ett par ägg, en aning riven lök och en skvätt grädde. Krydda efter behag, mina är kryddade med salt, vitpeppar och Anchochili. Rör färsen smidig. Stek pannbiffar i smör på medelgod värme. Vispa ur pannan med en ordentlig klick tomatpuré. Slå över en lika ordentlig skvätt rödvinsvinäger/Balsamico. Slå vidare i grädde och avrunda med creme fraiche. Krydda med rikligt av basilika och ev mer salt. Låt puttra till simmig konsistens. Dra från värmen och vispa ner ett par rejäla klickar smör. Voilá !


~ För att läsa alla recept bakåt i tiden, klickar Du på "recept" här under inlägget  ~

Mustig Köttsoppa med matig ostpaj
Tänk att skåprensning kan bli så fantastiskt. Ett stycke billig högrev fick långkoka med lagerblad & pepparkorn. Ostkanter av alla de slag revs och samsades i en röra med ägg & grädde och gräddades hett tills krispig och vackert gyllenbrun yta uppnåddes. I köttbuljongen fick morötter, vitkål och lök mjukna. Kött och grönt tillsammans med en stor smörklick blev sagolikt. Och särskilt ihop med ostpajen...Lägg märke till soppgrytan. Däri ligger en thésil. Jag brukar göra så med pepparkornen - så slipper man sila buljongen, alternativt spotta peppar. För den uppmärksamme flyter fem st ärtor i min tallrik liksom fem småbitar morötter. Jag tillfrågas ganska ofta om produkter som vi LCHF:are inte brukar förespråka. Dagens svar blir: det var okej för mig idag. En annan dag är det tvärtom.

Ursäkta min bloggfrånvaro - småningom kommer bättre tider.
Det går bra att kontakta mig på: [email protected] om man inte vill skriva i kommentarsfältet.

För övrigt är Airams Recept AB officiellt från och med idag.

~ För att läsa alla recept bakåt i tiden, klickar Du på "recept" här under inlägget  ~


Alltiettlamm

Man tager vad man haver. Till påsk eller vardag. Och lägger det på en plåt som sakta men säkert får anrättas i lagom temperatur. Under tiden kan det vara lämpligt att låta en mustig kall sås stå och dra.Här fick det bli brynta lammdelar tillsammans med vitkål, morötter, paprika, rödlök, årets vitlök och citron. Det hela kryddades med rosmarin, vitlök, salt & peppar och toppades med hyvlat smör. Till såsen blandades en del majonäs till två delar creme fraiche, citronsaft, salt och pressad färsk vitlök.

GLAD PÅSK

RSS 2.0