Spenat & Chevrépaj

En viss tevekock, för övrigt min favorit: Per Morberg, hojtar ibland chockat till över den gastronomiska resa som han precis har utsatt sitt gomsegel för. Idag var det Airam som skrek. Och ungdomarna.



Ingredienser:

25gram smör
5-6 ägg
1 dl grädde

Ugn 225 grader.
Smält smöret i pajform. Vispa under tiden hastigt ihop ägg och grädde. Slå stanningen över det lätt brynta smöret och grädda tills det blivit en torr gyllenbrun yta.

25gram smör
1 påse frusen hackad spenat
10-15 cm purjo
3-4 vitlöksklyftor
1 ask Philadelfia eller liknande
kanske en skvätt grädde
salt & nymald svartpeppar
1 stor tomat
200gram getost


Smält smöret. Låt purjon (som rengjorts och skivats) smälta. Tillsätt spenaten och rör tills allt har smält. Tillsätt färskosten och pressa i vitlöken. Krydda. Späd ev med grädde. Låt sjuda samman till tjock röra. Skiva under tiden getost och tomat i "halvmånar". Slå spenatröran i pajskalet och toppa med ost & tomat. Gratinera tills ytan lockar. Äts som vegetarisk ensamrätt med krispig sallad eller till en god köttbit. Svär gärna över hur himla gott det blev!

~ För att läsa alla recept bakåt i tiden, klickar Du på "recept" här under inlägget  ~


RSS 2.0