Mandelpanerad fiskfilé med pestoaioli

Jag längtar ibland efter krispig struktur. Särskilt knaperstekt fisk.
Idag kom lösningen till mig. Och det här blev verkligen nåt jag vill rekommendera. Skulle tro att även barn skulle gilla anrättningen.Ingredienser: Vit fiskfilé, sötmandel, pesto, ägg, smör, citron, majonäs, grädde, vitlök, salt & peppar.

Torka filéerna på papper. Krydda dem med salt & peppar. Hacka eller mal mandeln till fint pulver fast ändå med en aning tuggmotstånd. Vispa hastigt ihop ägg med pesto. Doppa fisken i äggstanningen och vänd dem i mandelpulvret. Låt steka försiktigt i rikligt med smör. Pressa över lite citronsaft på krispet och ös med smöret från pannan. Rör under tiden ihop den kalla såsen av lika delar majonäs och pesto. Tunna ur den med grädde till lagom konsistens. Extrakrydda med vitlök, salt & peppar om det behövs. Servera till önskvärd grönsak och gärna med extra citron. Njut !

~ För att läsa alla recept bakåt i tiden, klickar Du på "recept" här under inlägget  ~

Parmesangratinerad aubergin med tomatsalsa

Ingen vidare bild, men världens godaste Sicilianska tillbehör. Lätt som en plätt och uppskattas av de flesta.
Grilla skivor av aubergin (som du kanske vet saltar jag aldrig ur dem).
Koka en salsa på vitlök, lök, olja, tomatpuré och tomatkross. Krydda med oregano och lite S&P. Klicka över skivorna och strö rikligt med parmesan över. Gratinera.
På bilden har jag för både smakens och synens skull strött lite extra ost på toppen efter gräddning. Serveras till allas sorters animalier.

 
~ För att läsa alla recept bakåt i tiden, klickar Du på "recept" här under inlägget  ~

Tacosticks med guacamole och grillat grönt

Det är glest mellan inläggen här sen en tid. Men, på annat håll har det varit tätt med matfotografering. Kokboken har fått  airamskt innehåll. Det har lagats mat och fotograferats mycket intensivt de senaste dagarna. Så, jag är mätt för ett tag och tar detta inlägg ur samlingen av opublicerat.

Färsmetoden är densamma som här. Och guccan finns sen förut här. Liksom de grillade grönsakerna finns här.

Ingredienser: Nötfärs, smör till stekning, tacokryddor, väl mogen avokado, creme fraiche, citron eller lime, vitlök, olja, valfria grönsaker och salt & peppar.

Tacokryddblandning:
1,5 tsk salt
1 tsk vitlökspulver
2 tsk chilipulver
1 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
2 krm cayennepeppar

Skär alltså färsen tvärs över direkt ur förpackningen. Bearbeta den inte. Rulla dem lätt i kryddblandningen och stek i inte för het panna några minuter runtom. Blanda under tiden guacamolen och rosta det gröna. Voila, fredagsmyset är färdigt!

 
~ För att läsa alla recept bakåt i tiden, klickar Du på "recept" här under inlägget  ~


RSS 2.0