Airams matblogg
Hemgjord leverbiff med gräddsås, lök & kapris


Vad kan detta vara ?


Runt det Airamska matbordet är det bara jag själv som gillar lever. Nej, jag älskar lever! Och förr, när grabben var liten tvangs han äta lever under falskt flagg. Hette det bara "köttgryta" så gick allt ner. Men, tiderna förändras. Och så också Airams bedrägeriådra. Nu serverades "hackebiffar" och de gjorde succé.
Jag blandade helt sonika en del lever med två delar fläskfärs. Och voliá - det gick hem.

Ingredienser: Nötlever, fläskfärs, lök, sardeller eller ansjovis (om man vill), ägg, grädde, lök, smör,
kapris, salt & peppar.




Skär levern i stora, men ändå mindre bitar. Klyfta löken. Lägg lever, lök och sardeller i matberedaren och kör tills en slät massa bildats. Tillsätt äggen och blanda. Häll över i bunke och rör ihop med fläskfärsen. Krydda och späd med grädde till lagomt kletig konsistens. Klicka ut färsen i lagomt het smörpanna. Låt lök steka i en del av stek flottet. Vispa ur biffpannan med grädde och koka samman. Red med creme fraiche.

Servera gärna med kapris - här i två olika storlekar och den stekta löken tillsammans med den underbara såsen. Skäms inte för att Du ljuger - det ÄR hackebiff.



~ För att läsa alla recept bakåt i tiden, klickar Du på "recept" här under inlägget  ~