Stekt och foliebakad lax med Airams kalasdressing

image362

Yes, det handlar om lax.
Som i lite olika form serverades med samma härliga sås. Den ena dagen varm fisk och den andra kall. Båda lika goda, men ändå på olika vis. Den här gången ska det mot alla odds redovisas mått på ingredienserna till såsen - därför att jag själv följer detsamma...

Ingredienser: Färsk fisk, smör och kryddor.

Recept sås:

2 ägg kokade i max två minuter
2msk dijonsenap
2msk svensk senap
2 vitlöksklyftor
½ dl vitvinsvinäger
3 dl olja
1msk torkad dragon
1 msk dill
salt & svart+vitpeppar


image365

Skär laxen i fem centimeters bitar. Snitta, men inte helt igenom och tryck ut som fjärilar. Pensla lite olja på ytan om grillpanna används. Låt köttsidan vara nedåt först och stek på medelgod värme.
Gör under tiden såsen som blir mest fluffig i matberedare. Blanda de kalla urskrapade äggen med vinäger, vitlök,  senap och kryddor. Strila ner oljan och kör på full hastighet. Salta och krydda mer vid behov.

Resterande lax läggs på ett folieark och kryddas som man önskar. Kanske citron, dill, salt & peppar. Tillsut och ställ paketet i 200graders ugn i 30 minuter. Vid servering vändes fisken upponer och skinnet avlägnas.


image366

~ För att läsa alla recept bakåt i tiden, klickar Du på "recept" här under inlägget  ~

Kommentarer
Postat av: Maja

Det här med På G tycker jag är kul, gillar alla slags cliffhangers! Hmmm, den här var lite svår, kan det va nån slags fisk, kanske? ;o)

2008-01-27 @ 10:46:10
Postat av: niletta

jag tror oxå att det är fisk.

jag tycker att det är lax!

2008-01-27 @ 11:17:09
Postat av: Gia

Ser hur som helst JÄTTEGOTT ut.

2008-01-28 @ 08:50:17
Postat av: Airam

Maja, niletta & Gia - Kul att Ni gissar!

2008-01-28 @ 22:53:33
Postat av: Nilla

Såg smarrigt ut. Ska prova göra lax och den såsen ikväll.

2008-01-29 @ 10:07:07
Postat av: Nilla

Kanongod sås.
Fullkomligt osar vitlök om hela familjen men oj så gott det var. :-) Använde torkad dill, kanske skulle det ha varit färsk, nåväl, mycket gott blev det.

2008-01-30 @ 08:40:05
Postat av: maria

Å Airam min matguru ;)
När du ändå är inne på lax... Jag är barnsligt förtjust i gravad fisk. För att grava skall man, enligt recepten jag tittar på, ha lika delar socker och salt. Kan man "trolla bort" sockret eller har det en viktig funktion i själva gravningen (konserveringsmedel typ). Sist jag lagade (och åt massor) reagerade jag på sockret. Sätter en fråga om LCHF-gravad fisk igång din inspiration eller...?

2008-01-30 @ 17:57:42
Postat av: Airam

Åh, vad roligt Nilla att Du och Ni gillade såsen. En annan gång har Du den till sallad, ägg eller en kall köttanrättning med tex persilja istället för dill. BTW - jag hade oxå torkad dill ;-)

2008-01-30 @ 22:33:33
Postat av: Airam

maria - Vem är inte det - förtjust i gravad lax alltså. Så himmelskt gott. Utesluter man sockret får man en annan modell - dvs saltad fisk. Typ salt sill. Inte lika kul eller hur. Tyvärr går inte precis allt att göra om, men ska ärligheten fram torskar jag hellre på gravad lax än tex godis. OM jag nu måste falla på nånting. Spar favoritmaten till alldeles speciella tillfällen där Du i förväg bunkar med strikt fet "LCHF-normal kost".

2008-01-30 @ 22:36:51
Postat av: maria

Tack Airam. Jag misstänkte att det inte skulle gå... Men man kan inte som jag äta gravad lax lite varje dag när det finns, utan mera istället för godis (och det går ju bra det med). Senast jag åt svullnade jag upp och fick trångt i kläderna. (Cizzade nog ut allt dagarna efter.) Inbillade mig att det INTE var laxen. Ville inte att det skulle vara det liksom. Men jag har fått ge mig. Försökte skylla på mjölken i kaffet, på dom få morotsbitarna i grönsakspåsen, solrosfröna i "myslin"... Men laxen var det enda som bröt mönstret. Lyckan i allt detta är att hjärnan hålls i gång. Och att det GÅR att luska ut vad som felar.
Hållbara förklaringar på kroppens reaktioner. Ja, nu fick jag "prata av mig" lite också.
Det är ingen annan som orkar lyssna på mina utläggningar här hemma...Snyft. Dom säger att mamma har blivit lite "pöllo" (ett saftigt finlandssvenskt uttryck).
Åter till näringarna.
/maria

2008-01-31 @ 10:57:04
Postat av: Airam

maria - jag tycker inte alls att Du är pöllo ;-) Prata ut Du bara.

2008-01-31 @ 15:14:32
Postat av: maria

Miljoner tack. Återkommer när hemmafolket mobbar igen. Kanske lite tidigare också.
Förresten. Jag fyller på söndag (grattis till mig) och har en fårstek utan ben i frysen (importerat, men ätbart). Funderar på stekpåse, men är osäker på kryddning. Jag har fastnat i vitlök och rosmarin... Gott, men jag känner mig mogen för nya utmaningar. You make me wild!
Har du nåt att komma med?

2008-01-31 @ 17:46:19
Postat av: Airam

maria - Lamm är bland det bästa jag vet. En benfri lammstek skulle jag gärna fylla genom att snitta ut den till en platta för att fylla med en röra gjord av tex fetaost, vitlök skivade oliver och mynta. Sen skulle den rullas ihop, bindas och bli klädd med bacon. Och kanske stekas i stekpåse under låg temp. Låt vitlöken va´ med men byt ut rosmarin den här gången till mynta - det är kalasgott! Grattis på söndag!

2008-01-31 @ 18:16:20
Postat av: maria

Snabbkurs i uppbindning behövs. Vilken sorts garn "duger". Jag var och handlade i "stora butiken långt borta" för veckan redan och vet inte om dom har rätta tråden i bybutiken. Bomullsgarn men med vilka kriterier i övrigt? Bongar av ingredienserna och har allt hemma men bromsar upp lite vid myntan... Odlar egen och har märkt stor skillnad i smak (förstörde en kall örtsås en sommardag). Ska det vara den som engelsmännen använder i sin myntagele?

2008-01-31 @ 19:54:17
Postat av: Airam

maria - oblekt bomullssnöre. Det kan nog heta både hushållssnöre och köttsnöre. Fråga i butiken, de vet. Om Engelsk myntagelé vet jag inget. Men jag vet att den torkade myntan är att föredra framför den färska som lätt ger för mycket av sig själv enligt mina mått mätt.
Sno snöret runt och försök hålla samma fasthet hela vägen. Försök dig gärna på att skapa öglor (som när man virkar) så blir det proffsigt till tusen. Lycka till! BTW - jag skulle bergis servera Aioli till steken. Kanske till och med Tryffelaioli ;-)

2008-01-31 @ 23:40:40
Postat av: Gia

OJ, OJ, OJ, Airam.........du skulle bara veta vilken succé den här rätten gjorde. Dressingen är ju helt underbar och förtjänar verkligen namnet KALAS-dito. Som tur är blev det lite kvar som ska ätas till ägg, tror jag.

2008-02-01 @ 14:49:36
Postat av: maria

Tack för alla tips Airam. Har bjudit in trevlig kollega så hoppas maten blir god. Återkommer med rapport.
/maria

2008-02-02 @ 11:26:44
Postat av: Airam

Gia - så roligt att höra! Jo, dressingen ÄR kalas och säker lika kalas ihop med ägg. Tack snälla.

maria - Det ska bli spännande att höra.

2008-02-02 @ 23:58:29
Postat av: maria

Rapportdags. Ungarna (dom älskade och skapande) for iväg med bomullssnöret. Mamma utan. Nytt tänk. Så här blev det:
Fårstek utan ben (och utan steksnöre)
Tinad fårstek i marinad (i platspåse) av chilisås med röksmak(lite), soltorkade tomater i olja, balsamvinäger och generöst med timjan. Steken gneds sedan in med salt och svartpeppar innan den sattes i stekpåse på en bädd av lök, paprika och svarta oliver. Ugn 175, till 70 grader. Serverades vilad med kalla tillbehör. Fetaostkräm (fetaost, grekisk yoghurt, olivolja och oliver som garnityr), vindolmar från burk, citrontimjanmarinerade kikärter. Sedan en kall rissallad som har varit populär. Kokt kallt ris med majonnäs och gräddfil; curry och mango chutney ger smak. Gick bra att laga med finriven vitkål också, men jag föreställer mig att den är godare med finhackad rå blomkål (fanns inte hemma). Mango chutney har ju sötma, men mängden är tolerabel. Kaffe och mörk choklad till efterrätt och kollegan fick en semla.
Den inbjudna unga ogifta kollegan lät sig väl smaka och konstaterade leende till min man att en sådan hustru ville han ha ;). Det blev en tretimmars middag med trevliga samtal. Och jag hade varken vitlök eller rosmarin. Du gav mig mod att satsa. Tack.

2008-02-03 @ 16:49:07
Postat av: Airam

maria - Oj, oj, oj vilken middag! Jag kommer mycket gärna nästa gång ;-)
Själv finge jag skippa både riset och Mango Chutney:n - annars vore vi en semla kort till kaffet. Men annars skulle jag förstås sluka allt utan att gå igång i sockercraving. Vilken kocka! Du måste helt klart ha imponerat i kubik. Sträck på Dig! Och tack för att Du delade.

2008-02-03 @ 22:02:23
Postat av: maria

Jaaa, jag är riktigt stolt idag ännu ;)

2008-02-04 @ 13:45:37
Postat av: Maggan

Underbara recept, otroligt vackra bilder! Jag har nu lagat två av de ljuliga middagarna.
Tack för allt arbete du har lagt ner för att ge oss alla tips om god mat.
Beundrar dig verkligen...
Kram Maggan

2008-02-28 @ 16:33:08
URL: http://livsglimtar.wordpress.com
Postat av: Kalle

Ser jätte gott ut och vad många goda recept du har!



Hit skall jag återkomma!

2010-08-07 @ 15:18:30
URL: http://laxrecept.com
Postat av: Louis vuitton uk

Thank you for your website, your web site for me are of great help.

2012-03-09 @ 09:39:06
URL: http://www.uklouisvuittonsales.net
Postat av: Burberry Sale

Thank you for your artice, it is wonderful. Have a good day.

2012-03-10 @ 06:05:23
URL: http://www.burberrysaleweb.com
Postat av: coach outlet online

Coach Outlet Online Store would dynamically change your overall styles right away. The amazing knack about the unique coach handbag is that it would never disappoint your individual styles at all. Rather, it would instantly change your ultimate fashions in a remarkable manner. Coach Outlet has become a popular shopping experience for consumers around the world, and a desirable distribution channel for manufacturer's and retailers.

http://www.coachoutletonlinehot.com

2012-03-19 @ 06:51:26
URL: http://www.coachoutletonlinehot.com
Postat av: coach outlet

Coach New Signature BackPack Black-Beige is a useful backpack for outdoors activities. It's convenient that you can freely take along with for travel,climbing and go for school.In our Coach Outlet,there are many graceful styles of Coach backpack for you. At the Coach Outlet Online Store, quality products and satisfying service are provided;High safety and prompt delivery is guaranteed. http://www.coachoutleting.com

2012-03-19 @ 07:31:29
URL: http://www.coachoutleting.com
Postat av: coach factory outlet

Once visit, you will be unable to restrain loving it. Warmly welcome all of you to the Summer Sales Promotion on Coach Factory Outlet. coach factory outlet online is a store exclusively at your service. Different kinds of Coach bags are on sale. Get more information from it online store..http://www.coachfactoryoutletonlineg.org

2012-03-19 @ 08:07:52
URL: http://www.coachfactoryoutletonlineg.org
Postat av: coach outlet online

It's wonderful to find out it does not slip in your signature at the bottom of the case and the appearance of brass accents from Coach Outlet Online, Because women who can look stylish this summer. Coach Outlet has become a popular shopping experience for consumers around the world, and a desirable distribution channel for manufacturer's and retailers. http://www.coachoutletonlinecoo.net

2012-03-19 @ 08:34:09
URL: http://www.coachoutletonlinecoo.net
Postat av: christian louboutin uk

This summer,?christian louboutin uk combined with Chinese style, the international trend of the subversive elements in bold, the idea of ?weaving in elements in the interpretation of low-carbon fashion casual. Your chance is here to grab this gorgeous piece, hand-crafted with authentic christian louboutin outlet and sterling silver round bead accents. Excellent Workmanship.christian louboutin uk outlet is a worldwide leading manufacturer of precision polished crystal and has stood for highest quality and innovative, as well as classical, design for decades.http://www.christianlouboutin-ukoutlet.co.uk

Postat av: louis vuitton

Louis Vuitton Outlets offer famous classic brand for LV,Channel, with perfect service.So become to the VIP soon.They offer more new styles,like LV purses,LV wallets etc. And are tested by product quality monitoring center . louis vuitton bags uk The The southwest Nearby mall would be the local largest shopping mall possesses in excess of Two seventy specialised suppliers.So these are it all. Kissimmee is not only a charming, enjoyable spot to commit loved ones holiday vacation; additionally it is your shopper's haven. Whether you receive an individual's load getting a terrific bargain over a developer carrier louis vuitton outlets or simply obtaining a unique, unusual painting them, you will find to accomodate every consumer's taste inside Kissimmee. Genuine Louis Vuitton leather double photo frame in Louis Vuitton handbags uk. An ideal accessory for handbags. Never used, still in original box and dust wrapper.http://www.louis--vuitton.co.uk

2012-04-09 @ 05:26:20
URL: http://www.louis--vuitton.co.uk
Postat av: mulberry outlet

Most perple reckon that owning mulberry outlet from Outlet Store shopping is actually buying of the most useful bags on the planet. Here's your new way to look sophisticated styles. Carry the hot mulberry sale of this summer and be the true trendsetter! mulberry outlet uk daily news purse allow clearly tally it is advantage over various kinds of achievement costs wallets. Tho. http://www.mulberryoutletsales.co.uk

2012-04-09 @ 05:39:59
URL: http://www.mulberryoutletsales.co.uk
Postat av: Michael Kors Outlet

Michael Kors Outlet http://www.mk-michaelkors.org/

http://www.new-supraskytop.com/

http://www.raybanrb.org/ Ray Ban Outlet

http://www.singaporecoach.org/

http://www.km-outlet.com/ Karen Millen Outlet

http://www.cl-redshoes.com/

2012-05-12 @ 09:28:30
URL: http://www.mk-michaelkors.org/
Postat av: christian louboutin uk outlet

You will always get surprised by the beautiful colors and perfect details of christian louboutin uk outlet.Everyone believes the fact that christian louboutin uk can be well-known simply because of its high quality and the lovely pattern.Let us inspire your inner beauty with fine christian louboutin outlet. Purse the elegance in bridal wedding. Enjoy the fashion.

http://www.christianlouboutins-ukoutlets.co.uk

Postat av: Coach Factory Online

I believe that anyone who wants to know something about this topic will like the post.this is a interesting post, but also a bit monotonous.

2012-05-24 @ 05:15:22
URL: http://www.oncoachfactory.com
Postat av: TN Pas Cher

Tn Requin, Nike Tn, Nike Requin, Tn Pas Cher, Nike Tn Requin, Chaussure Requin, TN Requin Pas Cher, Nike Pas Cher, Basket Nike Tn, Tn Foot Locker, Nike



<a href="http://www.niketnrequinpas-cher.com">Nike TN</a>

<a href="http://www.niketnrequinpas-cher.com">Nike Tn Pas Cher</a>

<a href="http://www.new-tnpascher.com">Nike TN</a>

<a href="http://www.new-tnpascher.com">Nike Tn Pas Cher</a>

<a href="http://www.francetnpascher.com">TN Pas Cher</a>

<a href="http://www.francetnpascher.com">Nike tn 2011</a>

<a href="http://www.francetnpascher.com">Tn foot locker</a>



<a href="http://www.tnrequintnpascher.com"> TN Requin </a>

<a href="http://www.tnrequintnpascher.com"> TN Pas Cher </a>

<a href="http://www.tnrequintnpascher.com"> Nike TN </a>

<a href="http://www.skytnn.com/"> Nike air max </a>

<a href="http://www.skytnn.com/"> TN REQUIN </a>

<a href="http://www.skytnn.com/"> Puma Pas Cher </a>

<a href="http://www.tnrequins2012.com">TN Pas Cher</a> <a href="http://www.tnrequins2012.com"> Nike tn 2012</a> <a href="http://www.tnrequins2012.com"> tn foot locker</a>



<a href="http://www.tnpascherchine.com">TN REQUIN </a>

<a href="http://www.tnpascherchine.com"> Nike TN </a>

<a href="http://www.tnpascherchine.com">Nike Requin </a>

<a href="http://www.tnpascherchine.com">Chaussure Requin</a>

<a href="http://www.tnpascherchine.com">Air Max Requin TN Pas Cher</a

<a href="http://www.tnpascherchine.com">Puma Pas Cher</a>

<a href="http://www.paschervraitnrequin.com">Nike TN Pas Cher</a>



The best Nike TN Chaussures Supplier Online, Womens Mens and Kids Nike TN Chaussures Sale.Buy TN Requin Nike, Chaussure Nike TN, Requin Nike TN

2012-05-24 @ 05:45:26
URL: http://www.tnrequintnpascher.com
Postat av: Louis Vuitton Outlet

The [url=http://www.uslouisvuittononlineshop.com] Louis Vuitton Outlet [/url] comes in vibrant colours and is the perfect size for a day at the beach. Imagined by Takashi Murakami, its pattern uses the iconic flowers of Monogram with the smiling faces of Murakami. After the success of the Monogram Cerise, Epi Leather, Eye Love Monogram, Monogramouflage and Monogram Multicolore, Louis Vuitton presents Cosmic Blossom. The limited-edition Cosmic Blossom collection is available at our [url=http://www.uslouisvuittononlineshop.com] Louis Vuitton Online [/url], and more [url=http://www.uslouisvuittononlineshop.com/louis-vuitton-handbags-c-394.html] Louis Vuitton Handbags [/url], [url=http://www.uslouisvuittononlineshop.com/louis-vuitton-luggage-c-392.html] Louis Vuitton Luggage[/url], Louis Vuitton Men Bags, Louis Vuitton Purses, [url=http://www.uslouisvuittononlineshop.com/louis-vuitton-sunglasses-c-383.html]Louis Vuitton Sunglasses[/url] wait for your coming. [url=http://www.uslouisvuittononlineshop.com]Louis Vuitton Outlet[/url]

[url=http://www.uslouisvuittononlineshop.com]Louis Vuitton[/url]

[url=http://www.uslouisvuittononlineshop.com]Louis Vuitton Online[/url]

[url=http://www.uslouisvuittononlineshop.com]Louis Vuitton Store[/url]

[url=http://www.uslouisvuittononlineshop.com]Louis Vuitton UK[/url]

mbuonecityno003

2012-05-30 @ 09:05:01
URL: http://www.uslouisvuittononlineshop.com/
Postat av: hermes birkin replica

Keep functioning ,terrific job!

http://www.hermeshandbagoutlet.com

2012-07-02 @ 03:37:33
URL: http://www.hermeshandbagoutlet.com
Postat av: cheap beats

Shop 100% authentic Beats By Dre online with free shipping, Beats By Dr Dre Outlet Stores sell all kinds of Cheap Beats By Dr Dre and Dr Dre Headphones.

http://www.cheapdrebeatssoutlets.com/

2012-07-07 @ 03:29:04
URL: http://www.cheapdrebeatssoutlets.com/
Postat av: replica hermes





Hermes Handbags

Hermes Birkin

hermes birkin replica

http://www.hermeshandbagoutlet.com

2012-07-14 @ 10:45:15
URL: http://www.hermeshandbagoutlet.com
Postat av: ルブタン

[b][url=http://www.christianlouboutinstore-japan.com/]ルブタン[/url][/b]

[b][url=http://www.christianlouboutinstore-japan.com/]クリスチャンルブタン[/url][/b]

[b][url=http://www.louisvuittonbags-jp.com/]ルイヴィトン[/url][/b]

[b][url=http://www.louisvuittonbags-jp.com/]ルイヴィトン バッグ[/url][/b]

Postat av: robes taille plus

Kindly feel free to visit an article I submitted recently on and ways to save your home.

http://www.boxeveningdresses.org

2012-08-01 @ 04:20:23
URL: http://www.boxeveningdresses.org
Postat av: Coach Factory

Coach Outlet http://www.coachoutlet50.com

Coach Outlet Online http://www.coachoutletonlinean.

Coach Outlet Online http://www.coachoutletonlinestorecf.com

Coach Factory Outlet http://www.coachfactoryoutletonlinecc.org

2012-08-15 @ 03:19:55
URL: http://www.coachfactorystoresky.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0