Gallupp

Hej!

Stilla min nyfikenhet - vem är Du som läser mig?
Jag begär inte namn och adress, men på ett ungefär hur det kommer sig att just Du tittar in här ?
Land och stad berättar mitt statistikverktyg ändå.

Har jag läsare här som inte alls praktiserar LCHF, men är nyfiken?
Finns Du som inte också är medlem på KiF?

Vad saknas?
Vad kan göras bättre?

Har Du några frågor och eller upplysningar?
Snälla, ge mig en minut av Din tid...

image343

Kommentarer
Postat av: Berit Weinehall

God morgon.
Kommer inte riktigt ihåg vart jag hittade dig Jag började läsa Annikas blog Sedan hamnade jag i KIF Och där såg jag dig också.Jag kommer ursprungligen från Umeå i Västerbotten men har flyttat norrut till Norrbotten. Närmare bestämt i Öjebyn. Jag har gått ner 12,5 kilo sedan jag började äta LCHF. Jag behöver inte gå ner så mycket mer nu så jag är inte lika strikt men tänker mig för vad jag äter så det blir LCHF light eller vad jag ska kalla det. Går jag ner mer så för det inget.
Du ska vet att du var saknad den tid du var borta.
Kram Berit

2008-01-15 @ 07:55:15
Postat av: m a r t i n

Hej.
Tack för att du och din blogg finns.
Jag hittade dig på KiF nån gång i somras efter att ha börjat min LCHF-resa. Hittade massor med underbara recept och blev särskilt förtjust i det ungsstekta sidfläsket med lök. Mums! Tycker att recepten är toppen med snygga och pedagogiska bilder. Saknar ingenting på bloggen. Lycka till med fortsättningen - vill gärna bli inspirerad av airams mat framöver.
/ m a r t i n

2008-01-15 @ 08:56:05
URL: http://martin.janner.se
Postat av: Annika Dahlqvist

Jag har länge länkat till din blogg från min blogg, men en lång tid har jag inte kommit in hos dig. Det frågades om inloggning och jag såg inte hur jag skulle logga in. Men nu går det tydligen bra igen.
Härligt!
Annika

2008-01-15 @ 09:32:19
Postat av: Vira

Bor strax söder Vänern. Hittade dej genom kif. Har hela tiden beundrat dina recept och alla fina bilder du lägger in. Du ger mej massor av inspiration. Saknade dej mycket när du tog time out.
Varma kramar från Vira

2008-01-15 @ 10:33:23
Postat av: bluegoose

Jag har hittat till dig från KiF och uppskattar verkligen dina inspirerande recept! Hoppas du kan och vill fortsätta dela med dig!

2008-01-15 @ 10:33:50
Postat av: Nilla

Hej

Jag hittade dig via Annikas blogg där jag var in och läste av ren nyfikenhet.
Mest för att min mamma har åldersdiabetes.
Tycker dessutom att hela den här kolhydrat - fettdiskussion är mycket intressant.
Har själv inga viktproblem (än :-)) och är ej med i KIF utan är bara intresserad av ämnet i allmänhet och mat i synnerhet. :-)

Dina recept är fantastiska och med så vackra bilder !!
Maten gillas av hela familjen.
Det kändes verkligen snopet när din blogg var stängd.
Så jag är jätteglad att du öppnat igen.

2008-01-15 @ 10:38:16
Postat av: Gia

Jag hittade till dig via Annika Dahlqvists blogg och sedan vidare härifrån till KiF, där jag heter Giah, (dom krävde 4 positioner).
Jag kommer också från Västerbotten, född i Vännäs och flyttade till Umeå som liten. Sen blev det Stockholm i 40 år och nu bor jag i Hälsingland ca 1,5 mil söder om Järvsö.
Tack vare dina fantastiska recept har det varit så lätt att laga god mat på LCHF-sätt.
Hoppas att du inte stänger din blogg igen. Snälla Airam, även om du inte orkar förnya och skriva så mycket, så SNÄLLA, STÄNG INTE. Dom recept du redan har räcker länge.
TACK för att finns.
Gia

2008-01-15 @ 10:40:57
Postat av: Karin

kommer inte ihåg på vilket sätt jag hittade din sida första ggn.. tror det var via Annika D blogg. jag har ätit LCHF sen oktober 06, o bor i Njurunda precis som Annika! :o) Medelpad alltså..
håller med föregående skrivare - stäng inte bloggen! dina recept är kanonbra!!

kramar Karin (kajsa56 på ifokus)

2008-01-15 @ 12:59:06
Postat av: Anna

Hej.
Jag träffade på din blogg via KiF. Jag tycker din blogg är väldigt matnyttig :P Här finns mat för alla tillfällen. Jag bor i Kungsängen norr om Stockholm.

2008-01-15 @ 16:25:16
Postat av: Kenneth Ekdahl

Hej,
Ingen aning om hur jag hittade hit.
Har kört LCHF i ungefär 1 1/2 år, på ett år gick jag ner över 40 kg.
Tittar in här för inspiration och idéer, lagar aldrig mat efter recept utan experimenterar friskt, men inspiration är väldigt trevligt.
Är ännu inte medlem på KiF, men det är inte omöjligt att jag går med där senare, läser ju det mesta som skrivs och ibland är det ju frestande att kunna kommentera också. :-)
Bor i Lindome strax söder om Göteborg.

Jag skulle sakna den här bloggen om den försvann!
Skickar även hit många andra när de behöver inspiration eller om de är nyfikna på LCHF men tycker maten verkar bli torftig utan kolhydrater. ;-)

2008-01-15 @ 16:46:32
URL: http://blog.sensei.nu/
Postat av: evacarina

Jag är alldeles ny inom lchf (har en sambo som dessutom har diabetes 2) och har redan haft stor hjälp av din sida. Behövde verkligen se att det gick att laga riktiga maträtter. Och inte vilka maträtter som helst heller!! Tack för hjälpen. Hittade din blogg på kif som många andra. Bor väster om vänern i dalsland.

2008-01-15 @ 17:11:53
Postat av: Maja

Hej Airam, jag bor i Gävle och är medlem i KiF, men inte så aktiv.

Förra våren när jag hittade Annikas blogg så dammsög jag nätet på bloggar om LCHF. Jag hade ju så mycket att lära. Har hittills tappat 6 kg, men det ska bli mer!

Kommer inte ihåg om jag kom hit via KiF eller Chakula. Men det spelar ingen roll, huvudsaken är att du finns och jag hittade din härliga MatBlogg :o)

Du inspirerar på alla sätt, en fröjd för både öga och gom. Fantastiska recept, men som ändå är lätta att följa via dina steg-för-steg bilder och så är det inga konstigheter, det gillas verkligen!

Det du gör Airam är kanon och jag hoppas att du fortsätter. Jag har inte ens hunnit testa hälften av det du redan har :o)

PS - De förändringar du har gjort med ny layout är jättesnyggt. Den mörka bakgrunden gör att dina fina bilder framträder ännu mer :o)

2008-01-15 @ 19:33:20
Postat av: susanne

Jag läser varje dag sen du gav mig adressen när vi jobbade ihop senast. Ses snart igen!

2008-01-15 @ 19:53:21
URL: http://hemmamammansliv.blogspot.com/
Postat av: irren Virrirren

Jag kom in på din blogg efter ett tips av Copia på Tasteline senare Kif.Jag bor i Åseda Småland och har följ LCHF sen oktober denna gång ;D.Förra gången jag gav mig på det så slöt allt i en väl infekterad o brusten blindtarm.Jag trodde ett tag att fettet var orsaken,men idag vet jag bättre.
Utan dina recept och din inspiration så hade det nog blivit som mina tidigare försök att förändra min livstil.Ingenting.Du och din sida är viktig för mig och jag vill inte va utan er.
Jag är dej evigt tacksam.

2008-01-15 @ 21:20:52
URL: http://www.gotlandskan.se
Postat av: MaEk

Lagar mat efter dina recept, är imponerad över dina vackra bilder. Snälla, stäng inte av!!
MVH
MaEk

2008-01-15 @ 23:13:20
Postat av: Dozan

Jag är ny på LCHF och hittade hit via google - då jag sökte på LCHF... via dig eller nån annan hittade Jag Kif och har där också blivit medlem. Gillar att läsa och titta och hitta saker om mat. Det är ett stort intresse och jag känner att det vore kul att liksom du plåta och skriva egna recept. Får se hur min egen blogg utvecklar sig... Just nu är den extremt torftig...
Tack för fantastiska inspirationsbilder och trevliga recept...

2008-01-16 @ 12:43:03
URL: http://dozan.blogg.se
Postat av: kes

hej
Jag är så tacksam att du har skrivit så många recept.(och min man vill nog också tacka för han säger var och varannan dag en 5:a och då är det toppen gott ska du veta).Så snälla stäng inte bloggen så man är tvungen att gå tillbaka i gamla matvanor.STORT TACK/Kes

2008-01-16 @ 16:31:56
Postat av: P

Googlat fram dig (LCHF +recept)
Din sida är tyvärr beroendeframkallande :-)
Alltid spännande att kolla om du hittat på något nytt som kan inspirera. Härliga bilder!
Hör ofta kommentaren "LCHF, hur kan du äta så trist?" Då plockar jag fram din sida vilken tystar den största skeptiker. Bra jobbat!

2008-01-16 @ 18:27:29
Postat av: maria

Jag vill minnas att det var via Chakula jag hittade hit och blev "beroende" direkt. Jag är matfreak och halkade väl in via GI-tänket egentligen. Jag är sockerkänslig och mår så mycket bättre på lchf. Gladare helt enkelt.
Jag är inte med i KiF men läser där ibland. Jag är från Finland och har tyvärr inte det svenska utbudet av råvaror. Matindustrin i Finland tänker annorlunda.
Jag är nöjd med sidan som den är och bifaller önskan om att ha öppet även om det inte händer så mycket.

2008-01-16 @ 19:35:58
Postat av: anna

Jag hittade hit via KiF där jag varit med sedan oktober-07. Dina recept och bilder är fantastiska inspirationskällor. Tack för att du orkar...

2008-01-16 @ 20:20:48
Postat av: MiaP

Underbara recept som ger inspiration till matlagning och naturligtvis till LCHF-mat.
Kommer inte ihåg om det var Annikas blogg eller KiF som jag först hittade dig.

2008-01-16 @ 21:38:29
URL: http://blogg.passagen.se/lchf
Postat av: Airam

Berit, Martin, Annika, Vira, bluegoos, Nilla, Gia, Karin, Anna, Kenneth, evacarina, Maja, Susanne, Irren, MaEk, Dozan, Kes, P, maria, anna, MiaP -

Tack snälla !
Ni tillsammans utgör 23,33% av den dagens besökare.
Nu vet jag i alla fall lite om 21 stycken. Känn att jag skriver för Er. Det är era kommentarer som är min inspiration.

Må så gott!

2008-01-17 @ 20:20:07
Postat av: Mårr

Minns inte heller hur jag hittade hit, antagligen via KiF eller någon liknande LCHF-sida. Var här innan "mörkläggningen" och blev jätteglad när jag såg att du var up and running igen. Superfina bilder och roliga recept!

2008-01-17 @ 23:19:32
URL: http://www.minplats.blogspot.com
Postat av: Sara

Jag hittade hit våren 2007 när jag började med LCHF, antingen via KiF eller Dr Annika Ds blogg, kommer faktiskt inte ihåg vilket. Underbara recept och mycket inspiration!

I och med min kostomläggning "hittade" jag till mitt kök och tack vare dina inspirerande och lättöverskådliga recept så fixar jag idag både bea- såser och annat, vilkent jag aldrig lagat tidigare i mitt 40-åriga liv. Tack!

2008-01-17 @ 23:48:02
Postat av: Pia

Hittade hit i höstas via Annika's blogg och Kolhydrater i Fokus. Fick mycket inspiration till LCHF-mat när hela familjen la om kosten, vill säga TACK för en fantastiskt trevlig och inspirerande blogg! Kan inte påstå att jag saknar nåt härinne :-)

2008-01-18 @ 15:32:42
Postat av: Millis

Hej!
Hittade dig i september genom Annika Dahlqvists blogg, och blev mycket förtjust i dina recept, och de bilder som du tar under tiden du lagar maten. Det är så inspirerande att se och läsa!

Tusen hjärtliga tack för att du lägger ner så mycket av din tid för att göra en så härlig sida!

2008-01-18 @ 20:39:23
Postat av: Nilla

Hej!
Hittade din eminenta blogg genom KiF. Helt underbart att du är tillbaka i bloggvärlden med dina fina recept. Du är en stor inspirationskälla när det gäller LCHF-mat. Receptbok på gång??? :-)
Kramiz

2008-01-18 @ 23:24:38
Postat av: Lena

Hallå...
åhh idag blev jag glad. Under lång tid säkert en månad har jag inte kunnat komma in på din blogg. Det skulle vara lösenord och jag funderade på om du ledsnat på receptknyckare.
Jag kör LCHF och har inspirerat en del vänner.
Minns inte om jag hittade in här via KiF eller Chakulas blogg. Kif Har jag by the way övergivit för ganska länge sedan.
Nu ska jag låta mig inspireras igen. Dessutom har vi LCHFare blivit rumsrena i etablissemangets ögon.
Tack o. kram

2008-01-19 @ 12:31:20
Postat av: Airam

Lena - det hade och har jag också...tröttnat alltså. Liksom jag tröttnat på fler saker jag
oxå ;-) Tjaffs är inte min grej trots att en del tycks tro det *L*
Bloggen var stängd och jag har inte lovat att hålla den öppen nu heller. Jag har bara så fullt upp med annat precis nu; att beslutsfattande inte riktigt prioriteras för varken eller.
Håll tillgodo och sprid min blogg till Dina vänner.
Må så gott!

2008-01-19 @ 13:39:16
Postat av: bibblan

Hej!
Har hittat hit via Annikas blogg.
Vilka härliga bilder och underbara recept.
Jag har lite svårt att läsa mycket på nätet. Dessutom kommer vi snart nog att flytta till fritidshuset där jag inte kan vara uppkopplad särskilt mycket. Undrar därför om det recepten finns i bokform? Eller är är på gång?

2008-01-20 @ 16:20:51
Postat av: Airam

Hej bibblan! Kul att Du hittat hit.
På fråga A svarar jag nej och på fråga B svarar jag: vet inte.
Jag har inga kokboksplplaner, men litar inte riktigt på mig själv. Rätt vad det är blåser det nya vindar. Tills vidare får Du och andra hålla tillgodo med vad jag lagar, den här vägen. / Airam

2008-01-20 @ 21:12:47
Postat av: bibblan

Är det OK att skriva ut favoriter?
Med tanke på copyright alltså.
Favoriterna är många skall du veta.
Bibblan

2008-01-21 @ 11:23:10
Postat av: Airam

Bibblan - Håll tillgodo!
Vad jag motsatt mig är att man kopierat både recept och bilder rakt av och sen publicerat det som sitt på annat håll. I min värld både magstarkt och riktigt otrevligt, för att inte säga ostädat. Att fråga först är ju en annan sak, eller hur. Skriv ut det Du vill ha och laga fett! ;-)
/ Airam

2008-01-21 @ 13:10:47
Postat av: Ola

Jag hittade din sida under sensommaren 2007. Jag tror jag fann dig via en länk på Kolhydater iFokus.

Jag tillhör den skaran av människor som började med att läsa Skaldemans första bok "Ät dig ner i vikt" och sedan ville jag veta mer. Jag fann ett antal forum på Internet och av dessa har jag lärt mig mer och mer om livet utan kolhydrater. Att jag sedan hade ett antal år tillbaka, ett brinnande stort intresse av att laga mat, gjorde ju att min nyfikenhet växte sig allt större för denna typ av matlagning.

Men under sommaren 2007, hade jag kommit till en återvändsgränd när det gällde matlagningen som innehöll välidgt lite kolhydrater. Det blev samma tråkiga mat, dag ut och dag in. Intresset för matlagning dog ut, sakta men säkert.

När jag fann din blogg Airam, så började mitt intresse för matlagning åter att vakna. Sedan sensommaren 2007 har det skapats ett hundratal egna recept. Men tyvärr så har dessa ej foto-dokumenterats eller nedtecknats. Jag har börjat ett stort antal gånger med att dokumentera, men all min energi har gått till att skapa och tillaga dessa rätter. Att det sen finns ett antal tonårsdöttrar som hela tiden lägger beslag på digatalkameran, så den inte finns tillgänglig då jag får för mig att dokumentera min matlagning, gör ju inte saken enklare.

Nej, Airam, din blogg är guld värd. Jag skulle så gärna vilja bistå med mina egna recept till dig, men tyvärr så räcker inte tiden till. Jag tillhör verkligen dem som har full förståelse för vilken tid en sådan här plats på Internet tar i anspråk av dig och din fritid, men jag hoppas att du inte slutar hjälpa oss.

Vill också poängtera att dina bilder är fantastiskt vackra. Skulle inte alls bli förvånad om man en dag får reda på att du är fotograf.

Lite om mig själv: Jag är man, jag är 48 år, är typ 1 diabetiker och bor i Blekinge.

Tack Airam för din blogg.

2008-01-21 @ 19:26:38
Postat av: Airam

Ola - Åh, vilket fint inlägg till bara mig. Om det inte satt två öron på vardera sidan skallen på mig, så skulle mitt leende klyva huvet mitt itu nu ;-)
Bara just därför att du är så personlig så ska jag berätta en sak för Dig. Du satte ribban för hur jag "egentligen" skulle önska att min blogg var. Dvs personlig. Att jag ger mot att jag vet till vem. Somliga bloggportaler kör personlig inloggning. Webblogg tillåter inte mer än 1 inlogg+lösen. Det skulle bli ohållbart att ens försöka. Och tid finns inte att flytta till annan portal. Fortfarande är flera bollar i luften. Sk "nördar" är satta på att hjälpa mig. Vi får se vart jag slutar.
Jag är kvinna med världens sämsta gener vad gäller såväl hjärt/kärlsjukdom som diabetes, men (det gäller att se det positivt) jag kanske har lite fotografigener istället ;-)
Mina bopålar finns i gnällbältet och jag är till yrket precis allt annat än fotograf. Tack snälla söta. Du gjorde min kväll!
/ Airam

2008-01-21 @ 21:33:29
Postat av: Maria-Fia

Hej.
Vad glad jag blir att du är tillbaka, jag har saknat dig. Jag tror jag hittade till dig via Annikas länklista. Det var så i början att jag "dammsög" allt jag kunde hitta i receptväg för LCHF och din blogg är i en klass för sig. Nästan överkurs men med bra bilder och instruktioner klarar jag det.
//Maria-Fia

2008-01-22 @ 08:00:05
Postat av: Jill

Jag hittade hit genom lowcarbsweden. Ett forum jag är med i. Började med lowcarb för två år sedan men slutade för att det blev så vansinnigt tråkigt eftersom vi, min sambo och jag, inte är det minsta kreativa när det gäller matlagning. Ätit normalkost men ändå en tanke på LC under uppbrottet. Dina recept är helt underbara. Du har verkligen satt igång mina funderingar igen på att börja köra LC fullt ut igen. Tack för alla vackra bilder och helt underbara recept i vår smak.
// Jill

2008-01-22 @ 12:03:37
Postat av: Airam

Maria-Fia & Jill -
Ånej, det här är inga överkurser. Det är det jag vill visa. Att "man kan" laga både avancerat och festligt ganska enkelt ändå. Och min egentliga intention är att inspirera och låta det ena ge det andra. Förhoppningsvis når jag ut. Tack själva och lycka till!

2008-01-22 @ 20:55:21
Postat av: Anette larsson

Hej! Hittade hit genom Nancy Alke. Jag själv är en tjej på 40+ som bor i Östersund. Tog kontakt med henne då jag på något sätt måste komma tillrätta med min vikt och tror att low carb är melodin.
Fick fler bra länkar av henne och din när jag frågade om recept. Härliga bilder, och ALLT ser gott ut. Tack! Förstår att detta måste ta åtskilligt med tid (tar mig ju knappt tid själv att ens skriva en kommentar). Hoppas att din blogg kommer att vara öppen så jag kan gå in här och få inspiration. Jag har ju som sagt just hittat hit. Nancy kan man läsa om på: kostdoktorn.sesamt samt
op.se //MVH Anette

2008-01-23 @ 12:19:41
Postat av: Airam

Anette - Du sitter i en välbesökt båt. Det är hundratal som inte har tid att kommentera, eller vad det nu beror på? Härligt att Du trivs här. Välkommen tillbaka.

2008-01-23 @ 13:41:41
Postat av: synvinkel

Hej! Hittade hit genom min bror som var först av oss med LCHF. Jag kikar här ibland för inspiration men har tydligen inte ägnat tillräcklig tid här, då jag nu märker hur många utsökta recept jag finner. Så härmed blir du min första receptsida. KiF blir min andra. :-) Hoppas på ännu fler bra recept! Kanske hur man gör sig en knaprig pizzabotten?!

Imorgon ska jag prova din tacopaj. Samtidigt som jag handlar ska jag passa på att köpa ingredienser till 2-3 ytterligare recept jag finner här.

Jag har varit dålig på att kommentera främst för att jag ännu inte märkt hur bra denna sida är. Nu skall kommentarer flöda! ;-)

Tack för en grym sida till oss som försöker men misslyckas med påhittade maträtter.

2008-01-23 @ 23:55:33
Postat av: Monica

Hej Airam! Jag hittade hit via KiF för länge sen. Du har helt fantastiska recept! I helgen gjorde jag kräftpajen. Min man tittade på med stor skepsis, men sen har han gomlat i sig nästan hela pajen själv!! Den var supergod!
Jag har fått besked av min läkare att ta bort allt socker, mjöl, stärkelse, frukt ur maten (pga hypotyrose + risk för diabetes2)och äta 8 ggr om dagen. Då behövs all inspiration som finns och du är en stor källa till den!
Jag närmar mig 50 (nå - några år kvar) och bor i Norge.

2008-01-23 @ 23:58:00
Postat av: Airam

Synvinkel - Wow! Lycka till med Dina anrättningar. Jag tror "faktiskt inte" de blir misslyckade *L*
Pizzaliknelse kanske det blir rätt vad det är ;-)
Hoppas både Du och Din bror kommer hit ofta och att Ni hjälper mig med spridningen. Tack för allt fint.

2008-01-24 @ 21:01:31
Postat av: Airam

Monica - Han har god smak Din man ;-) Härligt att Ni gillade pajen. Det var en klok doktor Du har. Du kanske ska hälsa till honom med ett länktips ;-)
Tack snälla och välkommen åter.

2008-01-24 @ 21:03:17
Postat av: Vägen ner

Hej!
Är från Finland och hittade dig som en länk via en finlandssvensk bloggsida. Jag älskar dina bilder och dina recept. De ger en underbar inspiration och motivation till att variera kosten. Började ifjol med GI men har mer och mer periodvis övergått till LCHF.

2008-01-25 @ 08:05:35
Postat av: Bitte

Hejsan! Det var nog via kif jag hittade hit idag. I kväll blir det revbensspjäll med coleslaw - ska bli spännande att se hur det blir!
Jag är gi-are som flörtar lite med lchf. Genom att öka på mitt fettintag de senaste fyra dagarna har jag börjat tappa vikt igen efter en platåtid.
Bloggar själv, men mestadels om helt oseriösa ting och med glimten i ögat.

2008-01-25 @ 15:21:07
URL: http://bittesbus.blogg.se
Postat av: Airam

Vägen ner - Aha där är Du! Jag har många besök från Finland och nu vet jag lite varifrån. Tack för så fint omdöme. Välkommen åter.

Bitte - Såpass. Jag är säker på att spjällen blir bra. Hoppas Du länkar till mig då. Ett mycket efektivt sätt att sprida vårt sätt att leva till både GI:are och nyfikna ;-)

2008-01-25 @ 18:56:29
Postat av: Elajsa

Hej
Jag är en Sockerberoende Gotländska under tillfrisknande sen 2½ år, sista 2 åren med hjälp av LCHF.
Vet inte hur jag hittade hit, kanske var det KolhydrateriFokus, i vilket fall har din sida varit min favorit i ett år nu. Är ofta, flera gånger i veckan inne här och hämtar inspiration. Det är så häftigt när det man helt plötsligt hittat nån som har samma smak som en själv. ALLA dina maträtter tilltalar mig. Dessutom verkar vi jobba på samma sätt i köket. Mycket från grunden men ändå förhållandevis enkelt, de ingredienser man har hemma just nu får liksom inspirera.

Min värld rasade nästan samman den dan jag inte kom in på din blogg, men läste i KiF om varför och förstår dig. Men nu är jag SÅ glad att du öppnat den igen!
Om det var nåt enda som jag fick önska mer så skulle det vara att recepten var utskriftsvänliga. Jag har ju inte datorn i köket så jag måste ju skriva ut då. Men men det går så här också.

Att inspireras är det viktigaste och det lyckas du verkligen med.
//EE

2008-01-26 @ 21:21:59
Postat av: Airam

Elajsa - Så kul att Du hörde av Dig. Gotlänningar har förtur hos mig ;-) Och naturligtvis är det extra kul därför att Du tycker att vi stämmer i matlagningskonst och smakintresse. Det ÄR så jag gör. Typ kollar i kyl och frys och sen plockar till det jag kan tänka mig funkar. Litegrann man-tager-vad-man-haver.
Provade att printa ut ett inlägg här nu - och det funkar. Vet inte vad som är problemet hos dig.
Jag tror inte raset blev så svårt då i höstas... allt tyder ju på att Du har ju hittat tillbaka ;-) Vi är flera som bloggar i samma ämne och bloggar kommer o går. Men tack iaf. Dina bekräftelser värmer såklart! Och det värmer extra med empatin. Frånvaron av densamma gjorde att jag drog mig ur vissa konversationer. Och det känns befriande...
Må riktigt gott!

2008-01-27 @ 01:09:46
Postat av: Bimo

Hej!
Jag läste i all hast och har läst dina fina recept tidigare. Jag har ätit LCHF i ett år, men väger exakt lika som när jag började, s k normalvikt. Nog skulle jag vilja gå ner tre till fem kilo till sommaren, och det fixar jag! Jag läser Kohydrater i Fokus varje dag, och kommer nu att läsa din blogg!
Tack!

2008-01-28 @ 14:50:13
Postat av: Hawk

Hej
Hittade till dig via kif . Jag bockar och bugar för all tid och energi som du lägger ner , så att vi kan åka "snålskjuts" på dig. Fantastiskt fina bilder och bra god mat inspiration.Jag bor i Stockholm 36 år, nybliven mamma sedan 4 månader och började med LCHF innan jag blev gravid och gick ner 10 kilo. Under graviditeten höjde jag mitt kolhydrats intag men nu är jag på väg ner igen och alla graviditetskilon är borta.
Stor kram till dig

2008-01-29 @ 17:32:12
Postat av: Anonym

Bimo - Tack själv och Välkommen!

Hawk - Det är jag som bugar o bockar ;-)
Fantastiskt vilken resa Du har gjort. Lycka till i fortsättningen och Välkommen tillbaka!

2008-01-30 @ 22:28:46
Postat av: Jessica M

Finland bor jag i! Hittade till din sida via KiF. Vilka underbara recept du! Uppskattar verkligen din sida!!Du har oxå så bra med bilder till alla recept. Hoppas du har tid och ork att fortsätta!

2008-02-01 @ 20:43:22
Postat av: Eulalia

Hallå, jag kom hit efter tips på Alternativ.nu
Jodå, visst blir man inspirerad *dreglar* :-)
Bokmärker o återkommer för mer
Eulalia

2008-02-04 @ 03:19:09
Postat av: Kvinnlig 40-talist

Hej!
Jag är en kvinnlig 40-talist. Numer utan ålderskrämpor! Njuter av dina vackra matbilder. Äter LCHF sen 8 månader tillbaka och har kastat av mig ca 8-10 kg. Jag hittade dig från Annika Dahlqvists blogg. Tack för att du förgyller min tid vid datorn. Jag bor i Stockholm.

2008-02-06 @ 20:32:05
Postat av: Anette larsson

Hej Airam!
Har inte läst tidigare kommentar om just detta, är det ok att göra kopior om jag skall använda dessa endast för eget bruk? Lättare att laga om man har det "Svart på vitt" än att kuta fram och tillbaka mellan köket och datorn.
Mvh Anette

2008-02-07 @ 23:43:23
Postat av: Airam

Jessica - Kommentarer är min drivkraft ;-)

Eulalia - Då får Du ragga besökare till mig där. Välkomna!

Kvinnlig 40-talist - Tack själv. För att Du förgyller min med besök och kommentarer ;-)

Anette Larsson - Hej! Kopiera för eget bruk är inget jag har eller ens kan ha anspråk på. Det är att man kopierar mig och mina bilder för att publicera i eget namn på annan plats som känns både olustigt och kränkande. Kuta inte runt - stå still medan Du lagar ;-)

2008-02-08 @ 14:17:36
Postat av: Annika

Hejsan!
Har varit ett stort fan i ca. ett år. Har ätit strikt LCHF ungefär lika länge. Men har haft dessa tankar i 3-4 år. Började med Atkins, men blev omkullpratad av vänner. Övergick då till mer GI men kände att jag nog mådde bättre av mindre kolhydrater. Bestämde mig för att läsa på, och läste Dahlqvist, Skaldeman, Litsfeldt, Atkins m,m, och kände att jag lärde mig så mycket att mina vänner inte kunde snacka omkull mig längre. (dessa vänner är idag LCHF:are)
Blev väldigt ledsen när jag i höstas inte längre kom in på sidan. En sida som jag gått in på nästan varje dag. Så helt plötsligt upptäkte jag på Kif att sidan fungerade igen...Jippie!!. Sedan dess har jag åter besökt din blogg nästan varje dag.
Jag tycker att det är ootroligt inspirerande, lätta och goda recept.
Tänk om alla kritiker kunde få smaka den goda maten, då skulle kanske fler bli omvända.
Tack igen för att du är en sån bra inspiratör!

2008-02-09 @ 08:09:31
Postat av: Lena Kvarnström

Hej!
Har just hittat din blogg på KiF och kan inte slita mig härifrån. Är på LCHF sedan ca 3 månader och behöver inspiration för att laga mat. Du är en gåva från ovan!!
Tack Tack!

2008-02-11 @ 09:51:21
Postat av: Airam

Annika - Kul om jag kan göra Dig lite glad. Vi får hjälpas åt. Jag skriver inte så ofta på KiF och länk till min blogg finns inte där längre. Men alla vi nytänkare får hjälpas åt. Jag tipsar ofta om flera "matnyttiga" websidor och Ni andra får gärna tipsa om min som inspirationskälla. Det är viktigt att slå hål på fördomar och sektmisstanken. Tack själv!

Lena - Ojdå. Tack! :-)
Jag har (vad jag tror själv) en riktigt fiffig idé. Den kanske lagas idag. Håll utkik och välkommen åter!

2008-02-11 @ 13:20:44
Postat av: anjus

Hei
Du skrev:
Stilla min nyfikenhet - vem är Du som läser mig?
Jag begär inte namn och adress, men på ett ungefär hur det kommer sig att just Du tittar in här ?
Land och stad berättar mitt statistikverktyg ändå.
---

Jeg er veldig interessert i lavkarbo, og spiser selv etter Skaldemans anbefalinger.
På den norske siden lavkarbo.no var det en som anbefalte denne fantastiske bloggen.
Helt enig, den er fantastisk. Tusen takk for at jeg fikk lov å titte innom.

2008-02-12 @ 23:45:44
Postat av: Tässan

Hejsan!

Trillade in då jag sökte smarriga recept :D Så på den vägen är det. Kommer nog att kika in fler gånger också för här fanns mkt matnyttigt ;)

tack för en bra sida

2008-02-23 @ 20:18:07
Postat av: Airam

anjus - Åh vad härligt det är att läsa norska! Ta med några kamrater och kom tillbaka! Välkomna!

2008-02-24 @ 13:15:57
Postat av: Airam

Tässan - Tack själv, hoppas oxå att du "nog" kommer tillbaka ;-)

2008-02-24 @ 13:17:07
Postat av: Louise

Nybörjare sen i onsdags. Det var din blogg som fick mig och sambon att verkligen bestämma oss och jag har provat några av dina recept. Heeeelt fantastiskt!
I onsdags fick jag en folder om denna livsstilen av en för mig okänd man som "råkade" befinna sig utanför mitt jobb (fick även länken om kif från samma man), jag såg det som "en skänk från ovan" och det tror jag att du är också.
En som räddar folks hälsa och får oss att vilja dels leva bra och äta bättre mat.
Först nu har matlagning blivit rolig. Förstår att detta tar mkt tid, så jag skickar en stärkande kram och hoppas att du orkar fortsätta ett bra tag till!
Kram // Louise.

2008-03-24 @ 19:16:49
Postat av: Airam

Louise - Oj, vad fint. Stärkande kramar är verkligen en ynnest. Så härligt det låter med en så modig "okänd man" som missionerar om LCHF. Antar att Ni nu låter stafetten gå. Och hänvisar till min blogg så snart Ni kan ;-) Så orkar jag ett litet tag till...

2008-03-24 @ 23:00:27
Postat av: mia

Hejsan!
Jag är en 44 årig tjej som nyss läst skaldemans bok och fastnade för konceptet även om boken var lite för surrig för min smak...såg i helgen en artikel om Annika Dahlqvist och kände att det var på rätt väg. Eftersom jag är påskledig letade jag febrilt efter recept och tips på nätet och hittade dessa dreggliga sidor. Fantastiska bilder. Jag är dock ingen ta på en höft matlagare så jag blir lite bekymrad ibland för hur jag ska få till recepten om det ej står hur mycket.
Funderar också mycket på hur den feta maten påverkar maken som än så länge kör kolhydrat rikt också!
kramar fr Mia i stockholm

2008-03-27 @ 18:33:57
Postat av: Anette

Har bara varit inne och kommenterat dina mumsiga recept tidigare och hittade nu din uppmaning att presentera mig själv: Jag har ätit GI sedan årsskiftet och de senaste månaderna gått över till LCHF efter att ha bantat med i princip alla metoder inklusive äckliga pulverdieter som fick mig att bita alla som kom för nära;-).Det här är första gången som jag mår bra, inget blodsocker som åker berg- och dalbana, mätt och belåten och sötsuget är så gott som borta! Fantastiskt! Vågen går nedåt så sakteliga - det fungerar så bra! När jag sedan även hittade din blogg Airam så blev det ytterligar ett stort plus i kanten!

Hälsningar
Anette

2008-04-20 @ 14:05:54
Postat av: memy

Jag hittade din blogg via Annika Dahlkvist. Jag har tycker jag själv 10 envisa extra kilon att bära på, 5kg tycker min man. Jag har märkt att jag ökar i vikt när jag skär ner på kött, grädde, smör.. Ja, allt det goda. Att jag blir mätt av att äta lchf, i ungefär samma anda som du själv, verkar det som. Jag har aldrig sockersug, men kan utan problem äta 3p chips i veckan (300gr p). Men med den här kosten mår jag bättre och mutt sug är betydligt mindre. Jag har provt detta i 4v och minskat lika många kilo på den tiden. Din blogg är helt underbar och dina recept likaså. Så enkelt och så tilltalande. Du känns som en tvillingsjäl!!! Och Per Morberg skulle kunna vara brorsan :) Kram

2008-04-21 @ 10:41:15
Postat av: Airam

mia - om jag inte är helty ute och cyklar tror jag att jag svarade Dig per mail?

Anette - För min del har viktminskningen trots allt varit sekundär. Det är jättekul att tappa vikt, men att jag "kunde" må så fantastiskt bra var nästan en överraskning. Och är den viktigaste anledningen att jag fortsätter. Jag verkligen pyton vid avsteg. Ffa vid avsteg med stärkelse. Mjöl är liksom direkt hopplöst för mig nuförtiden.
Kul att Du hittat hit. Och tack för kommentaren. / Airam

2008-04-21 @ 17:41:48
Postat av: Airam

memy - Nämen, en soulmate ;-)
Menar du 3 x 300gram chips per vecka!?
Hoppas isf att alla chipsbegär nu är borta. Främst för att de innehåller så vansinnigt mycket gift. Chips är ju liksom den ultimata glutamatbomben. Tack för Ditt fina omdöme, och Välkommen åter / Airam

2008-04-21 @ 17:44:31
Postat av: memy

ja ja men!!! Har inte haft några problem alls att äta chips. Det har varit mitt "gift" och stora begär. Som tur är så är det inte längre så, och jag hoppas verkligen att jag ska kunna klara mig utan det i framtiden också. Känner mig verkligen motiverad att kämpa. Dessutom har familjen fått köpförbud, även om jag ber de på mina bara knän. ;o Jag tyckte faktiskt att det var enklare att sluta röka. Knasigt men sant.// memy

2008-04-22 @ 21:40:16
Postat av: mejram

Ja, vad ska jag säga om mig?? Gravid i sjunde månaden suger jag i mig all sorts kostinformation jag kan hitta. Har en kompis som framgångsrikt kört LCHF och intresset har väl smugit sig på lite för att de senaste veckorna kulminera. Nu försöker jag mig faktiskt på att laga måltider på "rätt" sätt. Jag älskar maten, men det finns en kolhydratsprogrammering i hjärnan som säger "kött, potatis, grönsaker och sås". Det är svårt att ställa om sig mentalt att skippa potatisen.

Din blogg är en helt fantastisk inspirationskälla, jag läser och dreglar och sen hittar jag på något helt annat utifrån vad som fastnade i hjärnan. I kväll blir det kycklingklubba med coleslaw och sallad på avocado, pesto, vitlök, olivolja och lite svarta du Puy-linser. Kolhydraterna är inte borta, men så törs jag inte göra för stora förändringar så här mitt i graviditeten heller. Får se om mina gradvisa förändringar kan göra något med min hälsa.

//mejram

2008-04-26 @ 19:06:41
Postat av: Thistle

Hej Airam.
Jag hittade din blogg när jag av någon underlig anledning googlade på buljong. Därefter hittade jag en massa information om glutamat som finns i buljongtärningar och snappade upp LCHF som jag självklart googlade på. Jag reagerade lite på att det finns mycket fett i dina recept men efter en dag av LCHF läsande förstår jag vad det går ut på. Jag ska själv börja med LCHF-kosten eftersom det verkar passa mig, feta såser, majonäs créme fraiche, gott!! Jag har aldrig gillat sötsaker men jag tror att det kommer bli en ordentlig omställning i alla fall. Dina recept är verkligen lockande med fina bilder och jag älskar att laga mat så det är skoj med inspiration.

Thistle

2008-05-08 @ 01:50:32
Postat av: Airam

Thistle - välkommen till min blogg. Jag har skrivit ett mail till Dig helt enkelt för att jag inte vill att Du ska missa mitt svar (du kanske inte går in här igen). Saken är den att jag tycker att man ska ha ordentligt på fötter innan man kör igång. Jag handleder en hel del nyfikna människor, men mitt krav är att man ska läsa sig till ultimata kunskaper, för att på så vis lägga grunden för ett lyckat resultat. Samma till Dig alltså: Läs tex Skaldemans GI-NOLL. Lycka till och Välkommen tillbaka. / Airam

memy & Mejram - återkommer med svar till Er. Hade missat att Ni kommenterat här.

2008-05-08 @ 11:23:48
Postat av: Ritamaria (Tamari på KiF))

Ja inte riktigt säker, men jag tror att jag hittade din matblogg innan jag kommrd i KiF. Kanske bara med att googla LCHF.

Jag älskar dina recept och underbara bilder. Har aldrig sett liknande! Köper din kokbok så fort den bara finns tillgänglig. Hoppas ändå att du inte stänger bloggen före det.

Jag har köpt kokboken Snörstekt, men den innehåller inte alls lika lockande recept som de som du har på din matblogg!

2008-05-17 @ 16:02:19
Postat av: Ritamaria (Tamari på KiF))

Ja Smörstekt heter boken! Hrmphh! Snören kan man ha att binda upp steken med!

2008-05-17 @ 16:07:20
Postat av: Ingrid

HejFann dig genom Annika Dalqvists blogg! Väntar med spänning på er kokbok. Har idag lagat din ugnspannkaka, den var jättegod och mättande!Har äteti LCHF sedan februari och gått ned 10 kg och har liksom du blivit av med mina så kallade restless legs, vilket har stör min sömn i många år. Jag är diabetiker typ 2 och har äntligen blodsockret under kontroll dvs det höjs väldig lite efter en måltid och ser också bättre på grund av det stabila blodsockret. Ja att det skulle finns så här många vinster med att äta så gott! Kunde man väl aldrig tro :)

2008-11-09 @ 19:25:20
Postat av: Margareta Moberg

Hej Hittade dig via Annika Dahlqvists blogg. Detta är väldigt intressant och jag tänkte pröva denna metod att få ordning på magen och vikten. Har tidigare använt mig av viktväktarna men jag är så trött på att väga och mäta allt man äter och det har nu slutat med att jag går upp i vikt. Tyvärr är jag inte så bra på att improvisera utan behöver recept på allt jag gör i köket. Skall blir väldigt spännande med er nya kokbok och jag har lagt bevakning på den. Lycka till framöver och jag ser fram mot flera härliga receptförslag.

2008-11-18 @ 14:57:47
Postat av: Lena Hassel

Hej!

Självklart ger jag dig en minut utav min tid när du skänker så mycket utav din!

Hur jag hittade till din underbara sida med alla dessa LCHF recept var genom en vän som praktiserar denna livs stil och matval.

Genom henne har jag också fått upp ögonen för det och är väldigt glad för det.

Efter min graviditet har jag haft mycket över vikt och inte mått allt för bra, men efter att jag nu har försökt detta så mår jag mycket bättre!

Tack så mycket för alla goda recept önskar Lena ifrån Sundsvall

2009-01-11 @ 15:03:02
Postat av: Jenny

Halloj! Tror jag kom hit via Kostdoktorn? Eller blev jag tipsad av en nätkompis? Skriver en hel del på ett annat forum som i grunden inte har något alls med mat att göra. Men hälsa och vikt diskuteras och då kom LCHF och njutningsmetoden upp.

2009-03-28 @ 21:41:35
Postat av: Eveline

Hej, har varit inne på din blogg mellan varven sen 2007. Det började med att jag skulle leta upp GI recept, och så hamnade jag hos dig, efter att först ha varit inne i Skaldemans webbsida och läst hans bok. Nu har jag även köpt din bok. LCHF verkar vara toppen men jag har under hela mitt liv blivit inpräntad i min hjärna att fett är fult, dvs det ska man inte äta om man vill bli smal, så jag har jättesvårt att ändra mina matvanor, spec när jag har en man som älskar kolhydrater! Just nu äter jag en blandning mellan strikt GI och LCHF. Jag gillar din blogg skarpt, så sluta inte med den. Dina recept är både roliga och inspirerande. Toppen! Kram och tack!

2009-04-06 @ 18:50:45
Postat av: Lullisgirl

Har ätit LCHF i drygt en månad och hittade till din blogg genom familjeliv.se

Jag bor på Åland och mår superbra av denna kost. Jag blir inspirerad av din blogg samt har dina kokböcker. Mycket bra recept! Tack!

2010-02-08 @ 11:00:49
Postat av: coach outlet online

Coach Outlet Online Store would dynamically change your overall styles right away. The amazing knack about the unique coach handbag is that it would never disappoint your individual styles at all. Rather, it would instantly change your ultimate fashions in a remarkable manner. Coach Outlet has become a popular shopping experience for consumers around the world, and a desirable distribution channel for manufacturer's and retailers.

http://www.coachoutletonlinehot.com

2012-03-19 @ 06:54:38
URL: http://www.coachoutletonlinehot.com
Postat av: coach outlet

Coach New Signature BackPack Black-Beige is a useful backpack for outdoors activities. It's convenient that you can freely take along with for travel,climbing and go for school.In our Coach Outlet,there are many graceful styles of Coach backpack for you. At the Coach Outlet Online Store, quality products and satisfying service are provided;High safety and prompt delivery is guaranteed. http://www.coachoutleting.com

2012-03-19 @ 07:35:09
URL: http://www.coachoutleting.com
Postat av: coach factory outlet

Once visit, you will be unable to restrain loving it. Warmly welcome all of you to the Summer Sales Promotion on Coach Factory Outlet. coach factory outlet online is a store exclusively at your service. Different kinds of Coach bags are on sale. Get more information from it online store..http://www.coachfactoryoutletonlineg.org

2012-03-19 @ 08:14:25
URL: http://www.coachfactoryoutletonlineg.org
Postat av: coach outlet online

It's wonderful to find out it does not slip in your signature at the bottom of the case and the appearance of brass accents from Coach Outlet Online, Because women who can look stylish this summer. Coach Outlet has become a popular shopping experience for consumers around the world, and a desirable distribution channel for manufacturer's and retailers. http://www.coachoutletonlinecoo.net

2012-03-19 @ 08:42:55
URL: http://www.coachoutletonlinecoo.net
Postat av: Michael Kors Outlet

Michael Kors Outlet http://www.mk-michaelkors.org/

http://www.new-supraskytop.com/

http://www.raybanrb.org/ Ray Ban Outlet

http://www.singaporecoach.org/

http://www.km-outlet.com/ Karen Millen Outlet

http://www.cl-redshoes.com/

2012-05-12 @ 09:31:57
URL: http://www.mk-michaelkors.org/
Postat av: Adidas

p://www.adidasoriginalssale.net/ Adidas originals

http://www.adidasoriginalssale.net/ Adidas uk

http://www.adidasoriginalssale.net/ Adidas

http://www.cheapsunglasses-australia.com/ Oakley sunglasses

http://www.cheapsunglasses-australia.com/ Prada sunglasses

http://www.adidasoriginalssale.net/mens-originals-c-3.html Ray ban sunglasses

http://www.michaelkorscanada2012.com/ Michael kors Canada

http://www.michaelkorscanada2012.com/ Michael kors

http://www.michaelkorscanada2012.com/ Michael kors outlet

2012-06-25 @ 09:48:12
URL: http://www.adidasoriginalssale.net/
Postat av: hermes birkin replica

Keep functioning ,terrific job!

http://www.hermeshandbagoutlet.com

2012-07-02 @ 03:34:13
URL: http://www.hermeshandbagoutlet.com
Postat av: replica hermes

Hermes Handbags

Hermes Birkin

hermes birkin replica

http://www.hermeshandbagoutlet.com

2012-07-14 @ 10:48:02
URL: http://www.hermeshandbagoutlet.com
Postat av: バーバリーマフラー

バーバリーマフラー[b][url=http://www.burberrysale-japan.com/]バーバリー[/url][/b]

[b][url=http://www.burberrysale-japan.com/]バーバリーマフラー[/url][/b]

[b][url=http://www.burberrysale-japan.com/]バーバリー財布[/url][/b]

[b][url=http://www.burberrysale-japan.com/]バーバリー アウトレット[/url][/b]

[b][url=http://www.burberrysale-japan.com/]バーバリーバッグ[/url][/b]

2012-07-14 @ 11:46:51
URL: http://www.burberryoutlets-jp.com
Postat av: Coach Factory

Coach Outlet http://www.coachoutlet50.com

Coach Outlet Online http://www.coachoutletonlinean.

Coach Outlet Online http://www.coachoutletonlinestorecf.com

Coach Factory Outlet http://www.coachfactoryoutletonlinecc.org

2012-08-15 @ 03:40:23
URL: http://www.coachfactorystoresky.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0