Airams matblogg
Gravad strömming i fet smakrik sås

Ett gott och bra alternativ om man vill undvika den söta inlagda sillen. Eller bara för att det är så gott. Det tar några dagar att sammanställa och färsk strömming bör frysas ett par dygn först. Smaksättningen kan varieras i oändlighet. Här syns:

Senapsgravad
Wasabi & Kaprisgravad
Vitlöksgravad



Ingredienser lag :
1 kg rensad strömming
5 dl vatten
1 dl ättikssprit
1 msk salt

Rör samman lagen. Dra skinnet från strömmingen och låt grava i kyl över natten.

Ingredienser sås:
lika delar majonäs och creme fraiche - tex 4 msk av varje till 300gram.
salt och vitpeppar

Ex på smaksättning
1msk grov senap + 1tsk dijon + 1 tsk söt senap + dill + senapsfrön
 4cm wasabi + 2-3 msk kapris + 1-2 msk hackad rödlök
1 msk krossad vitlök eller 2-3 färskpressade klyftor + 2 cm finstrimlad purjo

Låt strömmingen dra i såsen 1-2 dygn.

~ För att läsa alla recept bakåt i tiden, klickar Du på "recept" här under inlägget  ~