Sparris & Skaldjur



image162

En tjock stuvning fylld med räkor och kräftstjärtar som samsades med dill under ett gratinerat täcke av fet Cheddarost blev förutom mastigt och mättande riktigt mumsigt. Kanske särskilt med tanke på tillbehöret.

image163

Smörslungad färsk grön sparris. Som endast utsattes för någon nypa flingsalt.

LCHF-mat är livet!

Kommentarer
Postat av: Pia

Mums va gott det ser ut !

2007-05-28 @ 06:59:32
URL: http://www.zanahoria.blogg.se
Postat av: Maja

Åh, va´ mums! Skulle passa perfekt i matlådan!
Airam, hur får du stuvningen så tjock, jag vet ju att du inte använder mjöl :)
Undrar Maja

2007-05-28 @ 20:16:45
Postat av: Airam

Maja - När det handlar om skaldjur (som ju inte tål att kokas)brukar jag koka/reducera grädde+creme fraiche så att det tjocknar och på slutet röra ned Philadelpia. I min skaldjurstuvning hade jag räkost från tub + riven cheddarost som gjorde det hela tjockt och lite segt och som en sista stuvande finish rördes det i ett par äggulor som rörts ut i grädde.
På bilden ser stuvningen stampig ut - jag tror det är osten som skapat den effekten.
Ps. Matlådan dagen efter var en riktig fettbomb. Stuvningen ska nog ätas upp direkt. Den trivs inte att värmas upp, tyvärr. Fettet flöt i lådan om jag säger så.

2007-05-29 @ 08:17:30
Postat av: Maja

Tack Airam för hela receptet och tipset, det får bli kvällsmat. För fettbomber har jag ätit många i matlådan sedan jag började med denna kost.
Exvis häromdagen hade jag fläskfärsbiffar med grädde o gorgonzola. Det såg jättegott ut på kvällen, men sen när micron hade gjort sitt (svag värme) då flöt allt omkring i gult fett. Jag fick använda sked för att hitta gorgonzolan som låg som små trådar på botten *fniss*!
Jag åt ändå, med glad aptit, för det fanns ju smak, men du skulle ha sett alla vid lunchbordet - det skulle ha varit nå´t för Dolda kameran - jag kallas nog fettbomben numera, who knows :-) Idag lät jag fläskkarré ligga torr en liten stund sedan la jag vitlöksost ovanpå den sista halvminuten o det gick bra!
Det är jättesvårt att göra luncher som klarar micron, lunchen är ju mitt huvudmål på dagen, men jag lär mig. Tänk om du hade ett litet matställe där jag kunde köpa lunch varje dag - Vilken Lycka :-)

2007-05-29 @ 20:19:27
Postat av: Airam

Maja - Mitt lunchställe skulle Du antagligen tröttna på rätt snart. Ytterst sällan har jag med mig matlåda i ordets rätta bemärkelse. Jag kokar nämligen ägg på jobbet och käkar med majonäs eller räksallad eller som den här veckan med smör och en klick räkost. Tradigt så det förslår, men lika gott varje gång. Och magen mår prima.
Anledningen att det blivit såhär är nog just det Du påpekar. Den micrade maten tappar formen och uppenbarar sig i flytande form. Smörgult.
Jag bryr mig inte om vad de andra tycker, men känner ingen glädje i att äta min fettdrypande mat med sked. Då är nykokta ägg mer lätthanterliga.
Men tack för Ditt beröm i alla fall. Jag blir GLAD !

2007-05-29 @ 20:49:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0