Html

I brist på intresse för matlagning dessa dagar, lattjar jag med koder. Egentligen fattar jag ingenting. Men det är kul!
Vad tycks?
För rörigt?
För många färger?
Larvigt typsnitt?

Ros eller ris?

Uppdatering -  Övar mig på annan plats. Har öppnat en testblogg helt enkelt. Och återkommer med nya koder om och när jag gjort "rätt" val.

Kommentarer
Postat av: Maria

Jag skulle visa min bror (datanörd 24) din sida igår och han blev glatt överraskad över ordningen. Strukturerat och lätthittat. Jag hade inte tänkt så långt utan bara njutit av lättillgängligheten. Jag gillar det här.

2007-07-10 @ 18:11:59
Postat av: Maja

Härliga färger och typsnitt helt OK. Har aldrig tyckt att din sida var rörig, snarare tvärtom, mycket lättläst!
En sak som jag saknar, det är att man inte kan se de senaste kommentarerna som har skrivits. Nu får man bläddra under varje inlägg som du har gjort bakåt för att se om det har kommit nå´t nytt!
Men det kanske är svårt att få till, jag fattar ju ingenting hur detta fungerar!
mvh /Maja

2007-07-10 @ 19:04:44
Postat av: Kenneth Ekdahl

Jag tycker sidan ser bra ut, men jag köt ju en plugin till Firefox som rättar till måga saker som jag retar mig på, så det kan ju tänkas att den ändrar något. :-)
Det enda jag reagerar på är att länkarna till vänster är centrerade, det känns inte helt rätt.
Jag ser inga ändringar av teckensnitt i själva HTML-koden, i CSS sätts Några teckensnitt till "Geneva,Arial,Helvetica,sans-serif", "Verdana,Arial,Helvetica,sans-serif" och liknande. Det är bättre att bara sätta till "sans-serif", "serif" och möjligan i vissa fall "monospace", då de är huvudfamiljerna som man är säker på att alla webbläsare har något bra alternativ till. Använder man dem kan den som läser själv välja i läsaren vilka de skall motsvara, lämpligen de som man tycker är mest lättlästa.
För vanlig löptext på datorskärm är normalt "sans-serif" det mest lättlästa, medan "serif" ofta upplevs som mer lättläst på papper, alltså utskriftsversionen.
Skall jag vara riktigt gnällig kan jag tycka att det är lite väl stark kontrast mellan det röda och vita, jag skulle kunna tänka mig att softa ner dem båda något lite grand.
Men detta är som sagt bara små kosmetiska saker, på det stora hela tycker jag att sajten ser betydligt bättre ut än många andra jag sett, och det viktigaste är ju innehållet, som jag uppskattar väldigt mycket!
Kommer du på fler idéer för att skapa lite mer variation för vegetarianer som kör LCHF, som min morsa gör, så skulle det vara väldigt uppskattat. Jag har för mig det var här jag fick tipset om rösti på zuccini, som hon blev väldigt glad över. Jag har även funderat på många andra saker man kan göra med zuccini, morsan har t.ex. gjort lasagne med zuccini som hon först stekte lite snabbt på hög värme och sedan använde i stället för pastaplattor. Stekningen gjorde att porerna stängdes så att de inte blev så sladdriga tydligen. Själv har jag tänkt testa att koka tunna strimlor av zuccini i saltat vatten i stället för spagetti till min goda pastasås med bacon, lök, gorgonzola, färsk basilika och grädde.
Jag såg Jamie Oliver göra någon med zuccini där han skivade dem med osthyveln och sedan strimlade skivorna med kniv, fast jag använder nog mandolinen jag köpte på Clas Ohlsson i stället. :-)
Kan även tänka mig att salta strimlorna ordentligt och låta vattnet dras ur så att de nästan torkar innan jag kokar dem. Men rejält saltat vatten bör göra samma sak direkt, det osmotiska trycket strävar ju efter att jämna ut koncentrationen på båda sidor om halvgenomträngliga membran, t.ex. cellväggarna, och eftersom saltmolekylerna troligen är för stora för att lätt gå igenom cellväggarna borde vattnet i stället suga ut vattnet. Men teori är ju inta alltid samma sak som praktik. :-)

2007-07-10 @ 20:27:10
URL: http://blog.sensei.nu/
Postat av: Kenneth Ekdahl

Hmm, lite väl häftig gul färg...
Speciellt mot det vita i inmatningsfält och liknande.
Den orangea i topp och botten kanske skulle vara bättre?
Det röda skulle ju kunna göras lite orange då också, men lite mörkare och med lite mer rött i än resten?

2007-07-10 @ 21:19:27
URL: http://blog.sensei.nu/
Postat av: Airam

Vad kul det är med respons. Jag är verkligen ute på nattgammal is och förstår nu att andra kanske inte alls ser det jag själv får fram på min ruta.
Maria - hälsa Din bror;-)
Maja - Jag håller med Dig!
Kenneth - vad kostar Du i timmen *blink*. Jag behöver en nörd här - får jag i positiv mening kalla Dig det - jag fattar nämligen noll. Men! - jag är inte den som är den. Här ska läsas, Din kommentar om och om igen - tills det landar. Återkommer med mer vegmat och ffa zucchini inom kort. Har publicerat ett rec längre ner om låtsaspasta. Det skulle nog vara toppen med Din f härliga sås!
Tack go´ vänner - återkommer - just nu fattar jag inte ens hur jag bar mig åt för att ändra färg tidigare ikväll, än mindre hur jag tonar ner det hela.

2007-07-10 @ 23:46:44
Postat av: Kenneth Ekdahl

Jag brukar själv kalla mig nörd, när man använder ordet utan förklenande tonfall är det en ganska bra beskrivning på en personlighetstyp som lutar lite åt aspbergerhållet, man skulle föreklat kunna säga att en nörd normalt fokuserar mer på teknisk förståelse än på sociala relationer. :-)
Jag tar inga fler uppdrag än de jag redan har, och tyvärr kan jag inte den blogprogramvara som den här sajten använder. Hur man ändrar beror ju på hur programvarans gränssnitt för det ser ut, så jag kan tyvärr inte hjälpa dig med det utan att starta en egen blogg just här, och jag har ju redan en egen på min egen server. :-)
Det jag kan hjälpa dig med är mer generella råd om HTML, CSS samt läsbarhet och liknande. Mitt huvudområde när det gäller datorer är programmering, främst i språket perl, samt de kunskaper som krävs för att skapa websajter som funkar för alla webläsare och som fungerar även för personer med olika handikapp.
Om det inte finns bra hjälpsidor med den information du behöver så kan det vara något att kontakta supporten om.
Jag skulle också uppskatta en förhandsgranskningsfunktion innan man postar en kommentar, det är speciellt användbart om man vill ha med t.ex. tabeller eller liknande i kommentarerna.
Jag skulle också gärna se en ruta med rubrikerna på de senaste kommentarerna på alla artiklar, så som finns på många andra bloggar. Det skulle göra det lättare att följa kommentarer till äldre artiklar.

2007-07-11 @ 09:36:53
URL: http://blog.sensei.nu/
Postat av: Birger_E

Fonten i vänsterkanten liksom Rubriker på maträtter är svårläst. Att den är "tjusig" behöver inte betyda att den kan/ska användas. Byt tillbaka till tidigare font.
Färgerna kan jag acceptera men själv skulle jag inte ha valt så skarpa färger. Laborera vidare.

2007-07-11 @ 17:58:13
Postat av: Kenneth Ekdahl

"Bradley Hand ITC" är garanterat ett teckensnitt som inte alla har installerat. Resultatet kan då bli väldigt konstigt. Jag rekommenderar att hålla sig till de generiska familjerna, främst "serif" och "sans-serif". För normalstor text är "sans-serif" normalt den absolut lämpligaste.

2007-07-11 @ 18:41:21
URL: http://blog.sensei.nu/
Postat av: Kenneth Ekdahl

#CC9900 är en lite mildare bakgrundsfärg värd att testa.
#DDDD99 för de textrutor som idag är vita.
#993300 Kan vara en utgångspunkt för det som idag är rött.

2007-07-11 @ 19:02:26
URL: http://blog.sensei.nu/
Postat av: Airam

Kenneth - Du är en pärla! Medan Du nu skrivit tips till mig har jag öppnat en testblogg som jag kan lattja med istället för att tokändra här hela tiden. Så kan jag återkomma när jag bestämt mig. Egentligen är det min överskrift (mitt namn)som jag ville ha lite mjukare typsnitt på, men ser ju själv att det inte är så lysande. Nu ska jag testa Dina färgförslag på den andra. Tack för Dina inlägg!

2007-07-11 @ 19:25:08
Postat av: Kenneth Ekdahl

:-)

2007-07-11 @ 19:28:42
URL: http://blog.sensei.nu/
Postat av: Kenneth Ekdahl

#header a {
font-family: fantasy;
}
Det är en av standardfontfamiljerna som alla webläsare klarar.
W3C är ordanisationen som håller i standarden för HTML och CSS, de skriver bl.a. om standardfonterna.

2007-07-11 @ 20:37:22
URL: http://blog.sensei.nu/
Postat av: Maja

Va bra o höra att du testar på annat håll, jag trodde du hade givit upp.
Har läst Kenneths kommentarer och jag håller med honom vad gäller teckensnitten. Jag föredrar Sans Serif, den är rak och väldigt tydlig utan krussiduller. Jag kan ibland tycka att teckensnitt som har "små fötter" typ Times New Roman och Serif m fl kan blir lite "grötiga" speciellt om det är mycke´ text.
Fortsätt Lycka till, väntar med spänning på resultatet :o)

2007-07-11 @ 21:02:23
Postat av: Birger_E

Du verkar få god hjälp av Kenneth. Fiffigt att du öppnade en testblogg så kan du jobba i lugn och ro. Adressen till den kan du ge Kenneth och bolla idéer. Lycka till!

2007-07-11 @ 21:30:59
Postat av: Birger_E

När jag nu tittar på din blogg i originalform så tycker jag att den är mycket bra. Varför ändra? OK, du är nyfiken på hur det kan bli, nyfiken på att testa. Det är på så sätt du lär dig nya grejer.
Jag misstänker dock att de som tillhandahåller bloggen (webblogg.se) har lagt upp mallar som fungerar bra, som är uttestade.

2007-07-11 @ 21:37:00
Postat av: Kenneth Ekdahl

Lite mindre nödvändigt vetande, de där "små fötterna" heter seriffer, "sans serif" är franska för "utan serif". Många av fackuttrycken inom typografi är på franska.

2007-07-11 @ 22:02:58
URL: http://blog.sensei.nu/
Postat av: Goran van Den Buske

Jag tycker det funkar över hövan bra..

2007-07-12 @ 02:08:28
URL: http://goranvandenbuske.blogg.se
Postat av: coach outlet online

Coach Outlet Online Store would dynamically change your overall styles right away. The amazing knack about the unique coach handbag is that it would never disappoint your individual styles at all. Rather, it would instantly change your ultimate fashions in a remarkable manner. Coach Outlet has become a popular shopping experience for consumers around the world, and a desirable distribution channel for manufacturer's and retailers.

http://www.coachoutletonlinehot.com

2012-03-19 @ 07:10:11
URL: http://www.coachoutletonlinehot.com
Postat av: coach outlet

Coach New Signature BackPack Black-Beige is a useful backpack for outdoors activities. It's convenient that you can freely take along with for travel,climbing and go for school.In our Coach Outlet,there are many graceful styles of Coach backpack for you. At the Coach Outlet Online Store, quality products and satisfying service are provided;High safety and prompt delivery is guaranteed. http://www.coachoutleting.com

2012-03-19 @ 07:39:16
URL: http://www.coachoutleting.com
Postat av: coach factory outlet

Once visit, you will be unable to restrain loving it. Warmly welcome all of you to the Summer Sales Promotion on Coach Factory Outlet. coach factory outlet online is a store exclusively at your service. Different kinds of Coach bags are on sale. Get more information from it online store..http://www.coachfactoryoutletonlineg.org

2012-03-19 @ 08:19:19
URL: http://www.coachfactoryoutletonlineg.org
Postat av: coach outlet online

It's wonderful to find out it does not slip in your signature at the bottom of the case and the appearance of brass accents from Coach Outlet Online, Because women who can look stylish this summer. Coach Outlet has become a popular shopping experience for consumers around the world, and a desirable distribution channel for manufacturer's and retailers. http://www.coachoutletonlinecoo.net

2012-03-19 @ 08:49:20
URL: http://www.coachoutletonlinecoo.net
Postat av: christian louboutin uk

This summer,?christian louboutin uk combined with Chinese style, the international trend of the subversive elements in bold, the idea of ?weaving in elements in the interpretation of low-carbon fashion casual. Your chance is here to grab this gorgeous piece, hand-crafted with authentic christian louboutin outlet and sterling silver round bead accents. Excellent Workmanship.christian louboutin uk outlet is a worldwide leading manufacturer of precision polished crystal and has stood for highest quality and innovative, as well as classical, design for decades.http://www.christianlouboutin-ukoutlet.co.uk

Postat av: louis vuitton

Louis Vuitton Outlets offer famous classic brand for LV,Channel, with perfect service.So become to the VIP soon.They offer more new styles,like LV purses,LV wallets etc. And are tested by product quality monitoring center . louis vuitton bags uk The The southwest Nearby mall would be the local largest shopping mall possesses in excess of Two seventy specialised suppliers.So these are it all. Kissimmee is not only a charming, enjoyable spot to commit loved ones holiday vacation; additionally it is your shopper's haven. Whether you receive an individual's load getting a terrific bargain over a developer carrier louis vuitton outlets or simply obtaining a unique, unusual painting them, you will find to accomodate every consumer's taste inside Kissimmee. Genuine Louis Vuitton leather double photo frame in Louis Vuitton handbags uk. An ideal accessory for handbags. Never used, still in original box and dust wrapper.http://www.louis--vuitton.co.uk

2012-04-09 @ 05:33:06
URL: http://www.louis--vuitton.co.uk
Postat av: mulberry outlet

Most perple reckon that owning mulberry outlet from Outlet Store shopping is actually buying of the most useful bags on the planet. Here's your new way to look sophisticated styles. Carry the hot mulberry sale of this summer and be the true trendsetter! mulberry outlet uk daily news purse allow clearly tally it is advantage over various kinds of achievement costs wallets. Tho. http://www.mulberryoutletsales.co.uk

2012-04-09 @ 05:46:58
URL: http://www.mulberryoutletsales.co.uk
Postat av: christian louboutin uk outlet

You will always get surprised by the beautiful colors and perfect details of christian louboutin uk outlet.Everyone believes the fact that christian louboutin uk can be well-known simply because of its high quality and the lovely pattern.Let us inspire your inner beauty with fine christian louboutin outlet. Purse the elegance in bridal wedding. Enjoy the fashion.

Postat av: Coach Factory Online

I believe that anyone who wants to know something about this topic will like the post.this is a interesting post, but also a bit monotonous.

2012-05-24 @ 04:56:16
URL: http://www.oncoachfactory.com
Postat av: SGVFD

http://www.cheapnbashoes-hotsale.com Cheap NBA Shoes

http://www.cheapnbashoes-hotsale.com/LeBron-James/Nike-Air-Max-Lebron-VIII-8--f2-1.html NBA Basketball Shoes

http://www.cheapnbashoes-hotsale.com/LeBron-James/Nike-Air-Max-Lebron-8-V2-f2-2.html nike running shoes men

http://www.cheapnbashoes-hotsale.com/Derrick-Rose/Adidas-adiZero-Rose-Crazy-Light-f2-7.html nike air max

http://www.cheapmaxsportshoes.com/ discount nike air max

http://www.cheapmaxsportshoes.com/Air-Max-2012-t1-5.html Air Max 2012

http://www.cheapmaxsportshoes.com/Air-Max-2011-t1-4.html nike air max 2011

http://www.cheapmaxsportshoes.com/Air-Max-95-t1-11.html Air Max 95

http://www.cheapmaxsportshoes.com/Air-Max-24-7-t1-1.html Air Max 24-7

http://www.cheapmaxsportshoes.com/Air-Max-2009-t1-2.html Air Max 2009

http://www.cheapmaxsportshoes.com/Air-Max-2010-t1-3.html Air Max 2010

http://www.cheapmaxsportshoes.com/Air-Max-2011-t1-4.html Air Max 2011

http://www.cheapmaxsportshoes.com/Air-Max-180-t1-6.html Air Max 180

http://www.cheapmaxsportshoes.com/Air-Max-87-t1-8.html Air Max 87

http://www.cheapmaxsportshoes.com/Air-Max-90-t1-9.html Air Max 90

http://www.cheapmaxsportshoes.com/Air-Max-91-t1-10.html Air Max 91

http://www.cheapmaxsportshoes.com/Air-Max-BW-t1-14.html Air Max BW

http://www.cheapmaxsportshoes.com/Air-Max-LTD-t1-15.html Air Max LTD

2012-05-29 @ 10:42:08
Postat av: SGVFD

http://www.timberland-boatshoes.com/ Timberland Shoes

http://www.timberland-boatshoes.com/sale/Timberland-Men-Beach-Sandals-Pink-277.html Timberland Store

http://www.timberland-boatshoes.com/sale/Timberland-Mens-Roll-top-Black-Boots-250.html Timberland Boots

http://www.timberland-boatshoes.com/Timberland-Womens-Roll-top-Boots/ Cheap Timberland Boots

http://www.timberlanddiscounted.com/Timberland-Men-Beach-Sandals-Yellow-p-344.html Timberlands For Men

http://www.timberlanddiscounted.com/ Cheap Timberlands

http://www.timberlanddiscounted.com/Timberland-Classic-2-Eye-Mens-Lug-Sole-Boat-Shoes-Wheat-p-296.html Shoes Timberland

http://www.timberlanddiscounted.com/Timberland-men-t1-1.html Timberland men

http://www.timberlanddiscounted.com/Timberland-women-t1-2.html Timberland women

http://www.timberlanddiscounted.com/Timberland-kids-t1-3.html Timberland kids

2012-05-29 @ 10:48:42
Postat av: replica hermes

Hermes Handbags

Hermes Birkin

hermes birkin replica

http://www.hermeshandbagoutlet.com

2012-07-14 @ 09:47:00
URL: http://www.hermeshandbagoutlet.com
Postat av: グッチバッグ

[b][url=http://www.guccioutlets-jp.org/]グッチ[/url][/b]

[b][url=http://www.guccioutlets-jp.org/]グッチバッグ[/url][/b]

[b][url=http://www.guccibagsjapan.com/]グッチ[/url][/b]

[b][url=http://www.guccibagsjapan.com/]グッチバッグ[/url][/b]

[b][url=http://www.gucci-jp.org/]グッチ[/url][/b]

[b][url=http://www.gucci-jp.org/]グッチバッグ[/url][/b]

2012-07-14 @ 11:24:54
URL: http://guccioutlet-jp.com/
Postat av: Coach Factory

Coach Outlet http://www.coachoutlet50.com

Coach Outlet Online http://www.coachoutletonlinean.

Coach Outlet Online http://www.coachoutletonlinestorecf.com

Coach Factory Outlet http://www.coachfactoryoutletonlinecc.org

2012-08-15 @ 03:50:34
URL: http://www.coachfactorystoresky.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0