Prövning

Lille storbror ringde igår kväll. Det hade landat ett inbjudningskort från klasskamraten som skulle ha FF discoparty hemma fredag kväll. Han läste högt och sa vidare:
- Det står att det ska vara enormt mycket godis. Får jag äta då?

Vad trött jag blir. Varför vedimerar föräldrar att det ska stå så. Det finns ju faktiskt ungar med diabetes om inte annat. Och en fredags kväll med föräldrafritt disco för blivande 12-åringar är väl spännande nog på nåt vis. Eller är de rädda att inga barn kommer om det inte skrivs ut att det förutom annat kalasätande också finns "enorma mängder godis"?

Nåväl, vi snackade en stund och han fick funderingsbrejk tills idag.
Vid matbordet här ikväll har vi tillsammans fattat beslut. Finns det (som det fanns i mängd förra gången den tjejen fyllde år) både mängder med chips och godis måste han göra ett val. Antingen snask eller snacks. Tårta och saft/läsk har vi beslutat att han tar om det verkar lockande. Väljer han godis tar han som mest tre bitar.

Så kom han på ett eget förslag.
Nötter har vi avtalat som stående tillåtet det godisfria året.
Han bestämde sig för att köpa med sig en egen påse nötter!
Sicken unge.
Min stolthet vet inga gränser.

Kommentarer
Postat av: Ulrika

Ja, du ... suck ... som mamma till en tjej med diabetes är jag så less på all sockerfixering hos barnen i klassen och i bekantskapskretsen. Och ännu mer less på föräldrarna som tillåter detta. Har de missat hela debatten? De är noga med hur de tar hand om bilen, huset och vad de utfodrar husdjuren med - men barnen kan man stoppa i vad som helst utan en tanke på att det påverkar deras hälsa! Tänker ofta på "bokstavsbarn" som man ser stoppa i sig chokladbollar i skolans fik, tänk så mycket bättre de förmodligen skulle kunna fokusera om de åt bättre.

Du är stolt med all rätt, hoppas partyt blir riktigt roligt!

2007-02-02 @ 13:59:53
URL: http://macgregor.webblogg.se
Postat av: Airam

Hej Ulrika,
I ett annat blogginlägg eller om det var på iFokus skrev jag om frustrationen att "mina" barn får sirapslimpa och O´Boy till mellanmål på fritids. Så dumt att kommentarerna liksom stryper sig. Och det finns inget alternativ för dem att välja på vilken tyder på total inkompetens hos måltidsansvariga hos de som ska tan hand om våra barn. Ingenting är konstigt längre. När jag var barn fanns det kanske en enda unge per klass som alla visste hade myror i byxan - idag har på tok för många det. Tills samtliga börjar fatta att det är socker och inget annat som kittlar dem till såväl hyperaktivitet som avtrubbning. Man "kan" bli galen !

2007-02-02 @ 17:32:36
Postat av: abercrombie

Voi le belle persone di sesso femminile, sai cosa bag per evidenziare il tuo fascino? Non esitate, scegliete borse Longchamp. Sai quante persone longchamp questo marchio e folle. Ognuno ha il grado di donna, non lo perderei. E, pliage Le Longchamp è particolarmente popolare.

2012-05-28 @ 10:00:16
URL: http://www.abercrombienegozio.net/
Postat av: replica hermes

Hermes Handbags

Hermes Birkin

hermes birkin replica

Thank you for a great post.

http://www.hermeshandbagoutlet.com

2012-07-14 @ 08:55:53
URL: http://www.hermeshandbagoutlet.com
Postat av: destockchine maillot foot

A real twin very likely are not friends, but nevertheless , friends are forever an actual twin.
destockchine maillot foot http://www.destockchinefr.fr/

2013-01-11 @ 08:41:17
URL: http://www.destockchinefr.fr/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0