Airams matblogg
Lite LCHF-snacks


Varför inte som ett drinktilltugg. Eller bara för att mota begäret när tugglusten slår till. Inga mängder, det är aldrig bra att äta mängdvis av något. Somliga barn är förtjusta i ost, andra inte. Dessa snacks är kanske mest vuxengodis.

Sätt ugnen på full speed.

Ostchips: Riv Parmesan på finaste rivskivan. Placera yttepyttesmå högar på ett bakplåtspapper. Var en vakthund och låt osten bara smälta ner. Svalna på plåten. Förvara torrt.

Skinkchips: Gör detsamma som ovan, men nu med lufttorkad skinka. Inte heller dessa ska inta nån färg, bara torka.

Auberginchips: Kräver lite mer arbetsinsats och, är värt det. Skiva tunnt. Varva skivorna med salt (lite lätt) mellan lagren, i en durkslag. Lägg tex en assiett ovan och ställ på en tyngd. Låt vätska ur 30-60 minuter. Värm olja eller cocosfett het. Fritera auberginskivorna gyllene - obs, varsamhet gäller för sprätt och överhett! Lägg de friterade chipsen i en långpanna med hushållspapper i botten. Låt torka på svag värme i ugnen (100gr) ett par timmar. Sätt tex en träslev mellan ugnsluckan så att fukten kan smita ut. Krydda med tex finmald paprika och varför inte vitlökspulver. Voila!


~ För att läsa alla recept bakåt i tiden, klickar Du på "recept & inspiration" här under inlägget  ~