Airams matblogg
Lånad Texas Chili med bön & baconsallad och limedressing
Det här är inte Airam upphov till. Blev inspirerad häromdagen av någon som tipsade om teveprogrammet Sjön Suger från
Kanal 9. Jag har ganska svårt att följa recept, men i det stora hela är det lagat utifrån vad som står där. Med tanke på att barn skulle äta vid mitt bord, fegades det en aning, men det kommer jag inte göra nästa gång. Först bytte jag ut chilipulvret mot paprikapulver och sedan började jag med att krydda grytan med kanske hälften av kryddblandningen. Men, det går allt åt alltsammans utan att bli för starkt. En halv pressad lime blev inte för mycket. Dessutom tillsattes en liten skvätt Liquid Smoke Hickory Concentrate. Så passade jag på att steka mycket mer bacon än vad receptet föreslår och istället för att blanda ner det knapriga baconet i chilin, blandades en matig sallad - som blev underbar! Till det hela serverades en kall sås med doft av Anchochili och saft av lime.




Ingredienser bön & baconsallad
1 burk genomspolade sojabönor
hackad rödlök
gurka
osttärningar
knaperstekt bacon
blandad sallad
salt
Achochilipulver om man vill

Skölj bönorna ordentligt och låt rinna av. Blanda allt utom baconet och glöm inte salt.
Tillsätt det knapriga baconet strax innan servering.



Ingredienser limedressing
En del creme fraiche
½ del majonäs
½ pressad lime
½ tsk Anchochilipulver
salt
ev rivet skal av lime
Blandas hastigt. Smaka av och kyl tills det är dags att servera.



~ För att läsa alla recept bakåt i tiden, klickar Du på "recept" här under inlägget  ~