Airams matblogg
Ostfyllda kalvfärsjärpar med paprikagräddsås
Nej, nu är det dags för lite mat här. I min affär såldes kalvfärs till en ringa penning. Den blandades med äggulor och grädde och fick landa runtom hyggligt tilltagna bitar västerbottenost. En salsasås (kan man nog kalla den) till, fick till och med barnen att jubla och ge full poäng.


'

Ingredienser:
Kalvfärs
Vispgrädde
Äggulor
Smakrik hårdost (västerbotten)
salt & peppar
smör
Lök
Paprika
Vitlök
Basilika
Ev en buljongtärning
Grädde
Creme Fraiche

Blanda hastigt ihop järpfärsen av de kylskåpskalla ingredienserna. Använd ca 1dl färssmet per järpe. Platta till den först och fyll med en ostbit skuren i stavform. Använd vatten eller olja på händerna så kladdar det mindre. Stek runtom i inte alltför het panna. Lägg över i ugnsfast form och låt eftersteka i medelgod ugnsvärme. Bryn paprika och löken i efterfettet. Krydda med basilika. Slå på grädde och låt puttra tills såsen reducerat och grönsakerna mjuknat. Kör såsen helt hastigt i matberedare/mixer/med stav men inte helt slät. Ge ett uppkok och rör ned creme fraiche. Salta om så krävs.

~ För att läsa alla recept bakåt i tiden, klickar Du på "recept" här under inlägget  ~