Airams matblogg
Kycklinglår med bacon & champinjonsalsa och en klick meze
image441

En av de godaste pastasåser jag vet är en tomatbaserad historia som fick bli inspiration till den här rätten. Jag glömde att tillsätta kapris, men det funkade ändå.

Ingredienser: Kycklinglår, passerade tomater, valfri lök i klyftor, hela vitlöksklyftor, bacon i bitar, hela champinjoner, saft av lime, smör, salt & peppar

image442

Stek kycklinglåren på båda sidorna i hett smör. Pressa över lime och salta å peppra. Låt vila.
Bryn bacon och tillsätt lök samt svamp. Häll över tomatsås och låt puttra ett femtal minuter. Krydda om det verkar nödvändigt - jag gör det inte. Häll såsen i långpanna och lägg kycklinglåren över. Stek i 225graders ugnsvärme i 30 minuter.

Servera med en rejäl klick fet youghurt.

image443

~ För att läsa alla recept bakåt i tiden, klickar Du på "recept" här under inlägget  ~