Airams matblogg
Opanerad Fläskschnitzel med stekt Halloumi och beasmör
image316

Jag brukar aldrig provsmaka i butik när det demonstreras nya prylar. Det kan ha att göra med att jag inte velat bli sedd. Och ffa inte som glupsk... Nu för tiden bangar jag inte. Man har väl växt upp!
Igår demonstrerades olika ostar i min butik. Och jag åt av alla sorter och dumpade bara fikonmarmeladen, kexen och päronbitarna. Damen tog sin uppgift på fullaste allvar. Och stod på sig att jag "i alla fall" skulle smaka Halloumiost. Hon lovade till och med att den skulle gillas av mig. Och hon hade rätt. Oj, vad god den är. Stekt. En annan gång åkte en Halloumiost i sopen här. Det var som att äta frigolit. Damen igår höll med och påstod att den måste stekas eller grillas.
Somliga vid mitt matbord åt dubbelpanerad schnitzel. Min stektes in blanco i en blandning av ister & smör. Och till detta åt jag lite grönt och bearnaisesmör (som finns på recept här)


image317


Skiva Halloumiosten i halvcentimetersskivor och stek i smör på svag värme. Den ska steka så all vätska kokar torrt och sen vändas för samma procedur. Inget salt och inga kryddor.




Osten håller 24gr fett av hundra + hyggligt mycket protein men pytte kolhydrater. Ett trevlig och mycket gott tillbehör som kommer upprepas till köttanrättningar vid mina bopålar.


~ För att läsa alla recept bakåt i tiden, klickar Du på "recept" här under inlägget  ~