Ostschnitzel & Ostplättar

120088-3

Ostschnitzel: Skär 1cm-tjocka skivor av favoritosten. Doppa dem ordentligt i uppvispat ägg och panera med sesamfrön så att hela ostskivan är täckt. Stek i smör på god värme (femman) och rör lite på pannan så att skivorna inte fastnar. Vänd när de är gyllengula. Vill man avancera och kanske bjuda sina vegetarianvänner på något görgott är dessa snitzlar lätt kryddade med Oregano serverade med ris och en riktigt god tomatsås - en given succe´.


Ostplättar:
Riv en bit av favoritosten (jag hade Gouda) på den grövsta sidan på rivjärnet. Blanda med ett eller två uppvispade ägg. Bryn en rejäl (25gr) klick smör i pannan och klicka ut tre, fyra plättar. Skaka pannan så de inte fastnar. Vänd med en ren palett (smulor och avskrap som fastnar på stekspadar och paletter förstör såna här arrangemang). Låt dem svalna var för sig på ett fat.




Kommentarer
Postat av: Rebecca

det är en bra diet för det funkar.

2009-09-06 @ 17:06:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0